Moj heroj

Kroz projekte koje je Udruženje Cinema City do sada realizovalo uvideli smo da mladi itekako imaju šta da kažu, da imaju svoje mišljenje i energiju koja, sa druge strane, i nas malo starije podstiče da se još više okrenemo generacijama koje dolaze i da im pomognemo da se osnaže i ostvare svoje pune potencijale, pritom promovišući pozitivne vrednosti u društvu.  

Tako i u okviru projekta „Moj heroj“, koji će se realizovati zahvaljujući podršci Omladinske prestonice Evrope 2019 (OPENS2019) tokom 2018, 2019. i 2020. godine, želimo da stavimo akcenat i učinimo vidljivijim prave vrednosti u sveopštoj atmosferi površnih medijskih sadržaja i rijaliti programa u kojima pažnju dobijaju „zvezde“ koje nemaju realnu osnovu za to, i da usmerimo mlade da je pravi recept za uspeh učenje, vredan rad na sebi, istraživanje sopstvenih potencijala i doprinos zajednici u kojoj živimo. Da ih naučimo da biti uspešan ne znači biti na naslovnim stranama tabloida već da je uspeh imati dobro obrazovanje, iskrene prijatelje, oslonac u porodici, posao koji nas ispunjava i da se uzori i takvi primeri nalaze svuda oko nas, ali da su „ispod radara“. 
Popularna televizijska, a posebno internet kultura često promoviše idole i „zvezde” čiji status nije zasnovan na realnim kvalitetima, već na konstruisanom imidžu iza koga stoje marketinške agencije, modna industrija, rijaliti kultura. Kroz fokus grupe i diskusije pokušaćemo da podstaknemo mlade ljude da se osvrnu oko sebe i uzore potraže među „običnim” ljudima iz svoje sredine koji svojim ponašanjem, etičkim principima, delovanjem u lokalnoj zajednici i uopšte svojim životom mogu da inspirišu generacije koje dolaze. Projekat takođe ima za cilj da stimuliše intergeneracijsku solidarnost i podstakne mlade da sagledaju i razbiju uvrežene stereotipe i predrasude prema starijim osobama koje zapravo čine „neotkriveno” blago životnog iskustva. Mladi ljudi će od samog starta biti uključeni u projekat i njihove ideje i predlozi, kao i stanovišta će biti važan deo serijala emisija, a neki će imati priliku i da sami iskuse proces realizacije emisija.

Replica Watches U okviru realizacije ovog trogodišnjeg projekta predviđena je produkcija i promocija 3 serijala emisija kratke forme oko 10 minuta „Moj heroj“ u kojima će mladi predstavljati svoje uzore među rođacima, komšijama i prijateljima, ali i stariji pričati o onima koji su njih same inspirisali kad su bili mladi i kako je izgledala njihova mladost (jedan serijal godišnje od 2018. godine sa po 6 epizoda). Serijal će biti emitovan na televizijskom programu, ali i plasiran kroz društvene mreže. Emisijama se želi podstaći solidarnost među našim građanima, produbiti međusobno razumevanje i uvažavanje potreba mladih i starih, promovisati pozitivne vrednosti i lepe priče koje mogu da inspirišu.

Osim učešća, tj. gostovanja u samim emisijama, mladi će imati priliku da tokom trogodišnjeg ciklusa budu deo procesa kreiranja emisija. Ideja je da se raspiše konkurs za svaku godinu gde će se mladi zainteresovani za TV produkciju pozvati da zajedno sa autorskom ekipom učestvuju u pripremama, snimanju, postprodukciji emisija i steknu sliku o tome kako izgleda kreativni proces, koje su njegove faze, koliko traje i kakve veštine i kvalifikacije podrazumeva. To je na neki način deo neformalne profesionalne orijentacije kojom želimo da mladim ljudima omogućimo upoznavanje profesija i procesa rada.

"Heroj" Sezona 2 / Epizoda 6: Adrien Ujhazi i Marta Kiš Buterer


"Heroj" Sezona 2 / Epizoda 5: Tisa Lekić i njen otac


"Heroj" Sezona 2 / Epizoda 4: Novo kulturno naselje


"Heroj" Sezona 2 / Epizoda 3: Filip Grujić i trener tenisa


"Heroj" Sezona 2 / Epizoda 2: Moji heroji su moji roditelji


"Heroj" Sezona 2 / Epizoda 1: rok fotograf Jovan Krneta i novinar Vladimir Mijatović


"Heroj" Sezona 1 / Epizoda 1: 5 Minuta Slave i Dr Pop


"Heroj" Sezona 1 / Epizoda 2: Alegra Poljak fudbalerka



"Heroj" Sezona 1 / Epizoda 3: Katarina Perović i Fanatik



"Heroj" Sezona 1 / Epizoda 4: Milica Mučibabić i učitelji baleta
 


"Heroj" Sezona 1 / Epizoda 5: Ana Renovica i prijatleji podrške



"Heroj" Sezona 1 / Epizoda 6: Dimitrije Vrhovac i Bulut