31/08/2016 09:54

Sutra počinje Festival uličnih svirača: Svečana povorka i brojna iznenađenja

Ne propustite Cinema City bioskop na otvorenom 2. i 3. septembra

Festival uličnih svirača, koji će biti održan predstojećeg vikenda u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, biće otvoren u četvrtak, 1. septembra, svečanom povorkom učesnika i građana od Trga slobode do Beogradske kapije. Povorka će se kretati Ulicom Modene i Bulevarom Mihajla Pupina, preko mosta „Varadinska duga“ do Beogradske kapije, gde će nastupiti glavne zvezde večeri, džez-pop sastav Moon Hooch iz Njujorka.Okupljanje građana i ostalih učesnika povorke će početi u 19 časova na centralnom gradskom trgu, odakle će formirana kolona krenuti u pravcu Podgrađa. Povorku će predvoditi vizuelni umetnici na biciklima VJ Suave iz Brazila, uz učešće Haos animatora, umetničke trupe Sutton Beres Culler iz SAD, studenata Fakulteta tehničkih nauka sa departmana za scenski dizajn, članova udruženja Efemera zaduženih za koncept otvaranja, oko 200 biciklista Novosadske biciklističke inicijative i više hiljada građana Novog Sada i drugih posetilaca. U ostatku programa prve večeri u Podgrađu nastupiće Fratelli Marelli, Human Jukebox, Senor Marcusen i Sava Miletić kvartet.

Umetnički programi na Festivalu uličnih svirača će u petak i subotu počinjati u 18 časova i završavati se u jedan sat posle ponoći. Više od 160 učesnika, koji na Festival dolaze iz SAD, Brazila, Australije, Velike Britanije, Španije, Italije, Francuske, Nemačke, Poljske, Mađarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Srbije, nastupiće na 14 punktova u Podgrađu.

Novina Festivala je Cinema City bioskop na otvorenom pored Barutane „Josif“, o samom programu saznajte više o klikom na Cinema City filmski program na Uličnim sviračima. Buklet sa satnicom i programima Festivala moći će da se dobije u prostorijama Turističke organizacije Novog Sada u Jevrejskoj ulici i u Bulevaru Mihajla Pupina, kao i na info pultu Festivala na Trgu Vladike Nikolaja u Podgrađu. Ulaz na sve programe će, kao i svake godine, biti besplatan.

Više informacija na zvaničnom sajtu festivala: ulicnisviraci.com.

Vidimo se u Gradiću!