17/08/2016 18:42

Cinema City bioskop pod otvorenim nebom Podgrađa na Festivalu uličnih svirača

Tokom 2. i 3. septembra Cinema City filmovi u Gradiću

U prelepoj atmosferi jedinstvenog Podgrađa, na Festivalu uličnih svirača, koji se ove godine održava od 1. do 3. septembra, ne propustite priliku da u bioskopu na otvorenom ispratite filmski program koji uređuje i producira Cinema City internacionalni filmski festival.
Bioskop na otvorenom, gde će se prikazivati neki od filmskih hitova koji su prikazani na prethodnim izdanjima Cinema City festivala, biće smešten u blizini Barutane „Josif“ u Petrovaradinu, neposredno nakon prolaska kroz Beogradsku kapiju, a pristup projekcijama biće slobodan.
"Saradnja dve ugledne novosadske umetničke manifestacije, festivala Cinema City i Festivala uličnih svirača, počiva na sličnim nastojanjima da se kroz kulturne sadržaje revitalizuju delovi grada koji poseduju urbani duh, tradiciju i potencijal da budu bolje iskorišćeni u budućnosti" - poručuju organizatori Festivala uličnih svirača.

Pored fenomenalnog programa Festivala uličnih koji čine muzički nastupi, performansi, ambijentalne predstave, video projekcije, umetničke instalacije, intervencije u prostoru ali i radionice, konferencije, predavanja, organizovani obilasci, ne propustite da, 2. i 3. septembra, pogledate i sjajne filmove.
Cinema City @ Festival uličnih svirača predstavlja: muzički dokumentarac Boye: Prvi pravi ženski zvuk, o čuvenom novosadskom bendu, autorke Brankice Drašković, potom, Cinema Komunisto Mile Turajlić, film koji je oduševio publiku festivala Cinema City 2011, dokumentarno ostvarenje Moj zanat o legendarnom Arsenu Dediću u režiji Mladena Matičevića, kao i Drugu liniju, uzbudljivo dokumentarno svedočanstvo Nenada Miloševića o vremenu novosadske neoavangardne kulturne i umetničke scene s kraja 60-ih i tokom 70-ih godina. Filmski program će obogatiti i dva sjajna kratkometražna ostvarenja: Kod kuće Nenada Mikalačkog i Priča o stanovnicima zida koju potpisuje Andrej Boka. U nastavku pogledajte satnicu filmskog programa.Program i satnica filmskih projekcija na Festivalu uličnih sviračaPetak, 2. septembar, 21h

Priča o stanovnicima zida, režija: Andrej Boka

Boye: Prvi pravi ženski zvuk, režija: Brankica Drašković

Petak, 2. septembar, 23h

Cinema Komunisto, režija: Mila Turajlić

Subota, 3. septembar, 21h

Kod kuće, Nenad Mikalački

Moj zanat, Mladen Matičević

Subota, 3. septembar, 23h

Druga linija, Nenad Milošević
Družimo se uskoro @ Festival uličnih svirača!

#‎BudimoGradić‬ ‪#‎UličniSvirači‬ #CinemaCity