Arhiva Cinema City 2013.

Žiri

ŽIRI NACIONALNA KLASA:

Katrin Gebbe

Katrin (1983) je nemačka filmska umetnica i scenarista. Njena karijera započela je eksperimentalnim filmovima još dok je bila student na Akademiji vizuelniih umetnosti i dizajna (AKI) u Holandiji, kao i u Školi muzeja lepih umetnosti (SMF A) u Bostonu. Nakon diplomiranja dizajna vizuelnih komunikacija 2006. godine počela je master studije režije u Medijskoj školi u Hamburgu, gde je diplomirala sa počastima 2008. U ovom periodu režirala je brojne nagrađivane kratke filmove, uključujući i njen finalni rad Sores & Sirin, koji je dobio nagradu Young CIVIS Evropske Unije i kvalifikovao se za nagradu američke filmske akademije (Oskar) za najbolji akcioni kratki film. Nothing Bad Can Happen je njen prvi dugometražni igrani film.

Marek Rozenbaum

Tokom 1968. godine napustio je Poljsku i preselio se u Izrael, gde je diplomirao na Katedri za film i socijalni rad na Univerzitetu u Tel Avivu. 1988. godine osnovao je produkcijsku kućuTransfax. Danas je Marek Rozenbaum jedan od najrenomiranijih i najpriznatijih filmskih producenata u Izraelu. Režirao je dva filma, a producirao dvadeset i pet. Njegovi uspesi uključuju i filmove koprodukcije koji su osvojili brojne nagrade na najeminentnijim filmskim festivalima širom sveta. Osim igranih filmova Rozenbaum je producirao i preko četrdeset dokumentaraca, sedam pozorišnih predstava za izraelsku televiziju i preko osamdeset reklama za televizijske emisije. Marek Rozenbaum je predsednik Filmskog i televizijskog saveta na izraelskom institute Export. Od 2005. godine je takođe i predsedavajući Izraelske filmske akademije. Šest godina je bio predsedavajući Izraelske asocijacije filmskih I televizijskih producenata, a i danas je član odbora.

Chad Chenouga

Šad je glumac i režiser. Na filmu je glumio sa Ivs Robert, Bertandom Blerom, Izabelom Nanti, Lorensom Kasdanom i mnogim drugim. Ono što se ističe je njegova saradnja sa Anđelinom Džoli, u ulozi njenog brata u filmu A Mighty Heart, koji je režirao Majkl Vinterbotom. Igrao je u oko pedeset televizijskih filmova, a radio je i u pozorištu. Kao režiser iza sebe ima osam kratkih filmova. Rue Bleue je osvojio brojne nagrade (od kojih dve na Kanskom filmskom festivalu 1998.) a bio je niminovan i za Cesar (2000). Režirao je dokumentarce i TV filmove za francusku televiziju 2007. godine. Takođe, režirao je i igrani film 17 Rue Bleue, koji je osvojio nagrade na francuskim, španskim, belgijskim i italijanskim filmskim festivalima. Trenutno snima još jedan dokumentarac, koji se očekuje u avgustu 2013. a priprema se i za svoj drugi bioskopski film, koji se očekuje u leto 2014.

ŽIRI UP TO 10 000 BUCKS

Brankica Drašković

Brankica je novinarka i autorka dokumentarnih filmova. U protekle dve decenije bila je angažovana u brojnim medijskim kućama na različitim pozicijima: novinarka, urednica, voditeljka, dopisnica, scenaristkinja. Autorka je deset dokumentanih filmova, brojnih reportaža, emisija i kratkih formi produciranih u okviru raznih domaćih i međunarodnih televizijskih i filmskih projekata. Dobitnica je nekoliko nagrada na međunarodnim festivalima dokumentarnog filma. Radi kao asistentkinja na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu.

Vladimir Crnjanski

Vladimir je rođen 1961. u Novom Sadu. Od kraja 1980-ih radi kao novinar. Više od dve decenije, u novosadskom dnevnom listu Dnevnik, objavljuje filmske prikaze, kritike i intervjue.

Uroš Tomić

Uroš je režiser i producent za produkcijsku filmsku kompaniju Kiselo dete iz Beograda. Rođen je 1980. godine u Beogradu. Kao dete živeo je u Alžiru, a odrastao je u Pančevu. Studirao je istoriju, ali završio filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Nakon toga oformio je produkcijsku kuću Kiselo dete sa svojim prijateljima i producirao igrani film Tilva Roš, koji se smatra jednim od najuspešnijih srpskih filmova u poslednjih nekoliko godina. Bio je nominovan za nagrade Evropske akademije, a pobednik je filmskog festivala u Sarajevu, kao i dobitnik još dvadeset drugh nagrada na festivalima širom sveta. Sada se priprema za svoj režiserski debi, koji je podržan od Ministarstva za kulturu Srbije. Naravno i dalje nastavlja da radi sa svojim partnerima iz kuće Kiselo dete i da producira debitantske filmove sa mladom generacijom filmskih stvaralaca.