19/07/2013 14:29

Zvanično zatvoren konkurs za radionice festivala Cinema City

Zvanično su zatvoreni konkursi za učešće na radionicama Fresh Danube Films i Film It LouD koje će biti realizovane u okviru Cineyouth akademskog programa festivala Cinema City. Po završetku selekcije, svi prijavljeni biće obavešteni o finalnom izboru učesnika pomenutih radionica. Uskoro na zvaničnom sajtu festivala Cinema City biće objavljeni i detalji programa pomenutih radionica.


Na radionici Fresh Danube Films, istoimenog projekta podržanog od strane European Cultural Foundation dvadeset studenata i mladih filmskih autora iz zemalja Dunavskog regiona imaće priliku da steknu teorijska i praktična znanja od nekih od najpriznatijih filmskih autora pomenutog regiona.

Na radionici Film it LouD projekta podržanog od strane IPA prekograničnog programa Hrvatska - Srbija, sufinansiranog od strane EU, koju će održati eminentni evropski predavači, učestvovaće dvadeset odabranih mladih filmskih autora iz Srbije i Hrvatske, koji će potom imati priliku da učestvuju na zajedničkom stvaranju dokumentarnog filma.