09/04/2009 06:29

Zvanično otvoren konkurs festivala - UP TO 10 000 BUCKS

info

Festival Cinema City, koji se održava od 6. do 14. juna 2009. u Novom Sadu, danas zvanično otvara konkurs za selekciju „Up to 10 000 Bucks“. Selekcija je takmičarska, a predstaviće filmove snimljene budžetom manjim od 10.000 dolara i autore koji su bili dovoljno hrabri i kreativni da svoju ideju sprovedu u film sa malo novca. Konkurs će biti otvoren do 30. aprila, a svi koji žele da se prijave mogu to da učine putem formulara na sajtu festivala www.cinemacity.org/do10000.

Selekcija „Up to 10 000 Bucks“ kreirana je da pokaže da za dobar film nije neophodno imati veliki budžet i ogromnu filmsku ekipu, već da inventivnost autora i nove tehnologije mogu da stvore zanimljiva i značajna ostvarenja. Poziv da se prijave upućen je autorima iz Srbije, regiona i sveta, a sve vrste i žanrovi filmova - kratki, dokumentarni, animirani, igrani, su dobrodošli. Selektor programa je reditelj Dejan Zečević, dobitnik nagrade za najbolju režiju domaćeg filma na prošlogodišnjem festivalu, dok je koordinatorka programa Dina Vuković. Pobednički film ove selekcije osvojiće i novčanu nagradu od dve hiljade dolara.

Prošle godine, u okviru selekcije „Up to 10 000 Bucks“, prikazani su filmovi pristigli iz Japana, Grčke, Srbije, Izraela, Libana, Nemačke, Amerike, Novog Zelanda, Gruzije, pobudivši veliko interesovanje publike i filmskih umetnika. Nagradu za najbolji film– IBIS kao i i DV kameru osvojio je film „Uspavanka za dečaka“ u režiji Miloša Pušića.

Internacionalni Festival filma i medija Cinema City, održaće se od 6. do 14. juna 2009. godine u Novom Sadu, u organizaciji Udruženja Exit. Prošle godine festival je prikazao više od 150 filmova, a posetilo ga je 55 000 ljudi.