28/11/2011 11:39

"Zlatna levica" za najbolju režiju i najbolji strani film

Film "Zlatna levica - Priča o Radivoju Koraću" reditelja Gordana Matića nominovan je za najbolju režiju i najbolji strani film na festivalu u Palermu.

“Film o Koraću rezultat je rada i nesebičnog zalaganja ekipe ljudi koji su zajedno sa mnom gradili ovaj projekat. Izuzetna je čast kada vaše delo i višegodišnji trud budu priznati od najboljih kritičara iz sveta filma. Drago mi je što će ovaj film imati priliku da vidi publika i van granica Srbije”, istakao je Gordan Matić, reditelj i producent filma.

Film o čuvenom košarkašu, Radivoju Koraću, premijerno je prikazan na specijalnoj projekciji 14. septembra 2011. godine u Kaunas Areni u Litvaniji, u okviru zvaničnog programa Evropskog prvenstva u košarci na kojoj su prisustvovale košarkaške delegacije, kao i razni gosti i novinari iz sveta sporta. Pozitivne reakcije na film preneli su, ne samo domaći mediji, već i novinari iz Litvanije, Italije, Španije i Francuske.

Svečano proglašenje pobednika i dodela nagrada održaće se 19. decembra 2011. godine u Teatru Politeama u Palermu. Glavne uloge igraju Vlada Aleksić, Katarina Radivojević, Voja Brajović, Tihomir Stanić i drugi.

Snimanje filma o Radivoju Koraću podržali su Međunarodni olimpijski komitet, Svetska košarkaška federacija, Ministarstvo omladine i sporta, Košarkaški savez Srbije i Gradski sekretarijat za kulturu Beograda.