03/06/2010 09:44

Zbog velikog interesovanja nova projekcija „Srpskog filma“

Zbog velikog interesovanja za „Srpski film“ reditelja Srđana Spasojevića, održaće se dodatna projekcija koja će biti prikazana u noći između subote, 12.06, na nedelju, 13.06, sa početkom u 2:30h, u Srpskom narodnom pozorištu na sceni Pera Dobrinović. Ulaznice za film je moguće nabaviti na zvaničnom prodajnom mestu festivala, Cinema City Box Office, koje se nalazi na Trgu Slobode. Box Office radi svaki dan, 10-22h, a cena ulaznice za projekcije u SNP-u i Katoličkoj porti je 150 dinara, dok je ulaz na ostale festivalske lokacije besplatan. Pozivamo sve posetioce da, zbog velikog interesovanja, na vreme obezbede ulaznicu za svoje omiljene filmove na festivalu.

Glavni junak “Srpskog filma” je Miloš, bivša porno zvezda. Vodi miran porodični život sa svojom suprugom Marijom i šestogodišnjim sinom Petrom. U tranzicionoj Srbiji, u burnim vremenima, pokušava da sastavi kraj sa krajem. Iznenadni poziv od bivše partnerke Lejle promeniće sve. Svesna Miloševih finansijskih poteškoća, Lejla upoznaje Miloša sa Vukmirom - sumnjivim, misterioznim, ludim, ali i politički moćnim producentom. Glavna uloga u Vukmirovom novom filmu obezbediće Milošu i njegovoj porodici finansijsku sigurnost do kraja života. Ugovor zahteva da Miloš ne bude informisan o sadržaju filma koji će snimati. Vukmir uvlači Miloša u niz neverovatnih, okrutnih i nasilnih situacija, rešen da snimi film kakav nikada nije viđen, koristeći ljude kao topovsko meso. U želji da pobegne iz filmskog pakla u koji je upao i da spasi život svoje porodice, Miloš će morati da žrtvuje sve što ima: svoj ponos, moral, razum, a možda i sopstveni život. U srpskom "srcu tame" gde život nema nikakvu vrednost, u borbi sa neprijateljem koji je neuporedivo jači i patološki bolestan, šanse za preživljavanje su neverovatno male.

Glumačku ekipu filma čine poznata imena: Srđan Todorović, Sergej Trifunović, Jelena Gavrilović, Katarina Žutić, Slobodan Beštić, Ana Sakić, Lena Bogdanović i Lidija Pletl. Muziku za “Srpski film” radio je domaći hip-hop izvođač Sky Wikluh.

UPOZORENJE: ovaj film sadrži ekstremne i brutalne scene nasilja i ne preporučuje se mlađima od 18 godina i osobama osetljivim na takve sadržaje!