24/11/2010 12:53

Završetak serijala Dizni klasika

Animirano ostvarenje „Tangled“, nastalo na osnovu čuvene bajke braće Grim, „Rapunzel“, poslednja je priča Diznijevog serijala klasika zasnovanog na bajkama. Serijal je započeo kultnim animiranim filmom „Snežana i sedam patuljaka“ iz 1937. godine, a film „Tangled“ predstavlja jubilarno 50. izdanje Diznijevog serijala klasika. Ovom uzbudljivom 3-D avanturom završava se bogata tradicija crtaća o princezama. Bioskopsko prikazivanje filma počinje danas u SAD-u.


Pored dugokose princeze, glavni junak u filmu je Flin Rajder, najtraženiji i najšarmantniji bandit u celom kraljevstvu. Bežeći od potere, Flin se sakriva u misterioznu kulu gde postaje zatočenik prelepe princeze magične kose. U Flinu Rapunzel vidi saveznika koji će joj pomoći da pobegne iz kule u kojoj je i sama zatočena već godinama. Junaci su upuštaju u zajedničku, uzbudljivu avanturu koju će upotpuniti neobični konj, zaštitnički nastrojen kameleon i banda nervoznih siledžija iz paba.

Glasove junacima u filmu daju Mendi Mur (Mandy Moore), Zakarij Livaj (Zachary Levi), Dona Marfi (Donna Murphy), Bred Geret (Brad Garrett), Ron Perlman i drugi.