05/12/2023 04:02

Završen Cinema City i CON: Sjajni filmovi, muzika i paneli

Ovogodišnje izdanje Cinema City festivala i CON konferencije završeno je 1. decembra koncertom Obojenog programa u SKCNS Fabrici. Tokom sedam dana, od 26. novembra do 1. decembra, u Novom Sadu su se okupile mnoge značajne ličnosti iz sveta event i kreativnih industrija, profesionalci, kao i umetnici, muzičari i publika. 

Cinema City festival doneo je pred Novosađane vrhunska filmska ostvarenja iz celog sveta, od Francuske, Španije i SAD-a, preko Meksika, Argentine i Brazila, do Kine, Irana i Rusije. Filmovi različith žanrova, komedije, drame, dokumentarci o ekološkim izazovima sa kojima se susrećemo, prikazani su u Kultunij stanici Svilara i SKCNS Fabrici tokom trajanja festivala. 

Na CON konferenciji, imali smo priliku da čujemo stručnjake iz različitih sektora kreativne i event industrije, ali i perspektivu samih umetnika i izvođača. Kulturna stanica Svilara ugostila je direktore velikih festivala, menadžere bendova, bukere, promotere i brojne druge profesionalce, a razgovarali smo i o finansijskim izazovima u ovoj industriji, kao i o tome kako izaći na kraj sa stresom.

Uživali smo i u sjajnim koncertima. Prvog dana CON-a, u Kulturnoj stanici Svilara, BUNT Showcase okupio je bendove kao što su Sin Seekas, Viva Vops, Bolesna štenad, Bagremov med, E-PLAY, Kanda, Kodža i Nebojša. U punoj sali Pozorišta mladih publika je uživala u nezaboravnom koncertu Nikole Vranjkovića, a nakon toga, CON je zavšren u SKCNS Fabrici koncertom sinjske četvorke M.O.R.T. nakon koje je nastupio legendarni Obojeni program.