13/05/2009 07:19

"Zastupnici na sahrani" u EXIT POINT selekciji

Južna Koreja, 2008, 99 min.
Režija: Baek Seung-bin
Uloge: Byeol Kim, Myeong-shin Park, Ha-bok Yu
Selekcija: EXIT POINT

Neobična crno-humorna drama „Zastupnici na sahrani” (Members of the Funeral/Jang-rye-sik-ui Member) reditelja Bek Sung-Bina (Baek Seung-bin) biće prikazana u okviru programa glavne takmičarske selekcije Exit Point na Festivalu filma i medija Cinema City.

Film prikazuje porodicu okupljena na sahrani sedamnaestogodišnjeg dečaka. Niko ne zna ko je u kakvom odnosu bio sa pokojnikom. Prisutni su, takođe, i glavni junaci romana koji je dečak napisao pre nego što je preminuo.

Prebirajući po uspomenama, svi razmišljaju o svojim mračnim tajnama. Jun-gi čini se prosečnim čovekom zrelog doba. Trener je na košarkaškog tima na koledžu. Većinu svog vremena provodi sa igračem, koji je dovoljno mlad da mu bude sin, ali njihov odnos, pomalo nastran, daleko je od jednostavne veze otac-sin. Jung-hi je pomalo bizarna srednjoškolska profesorka književnosti. Sanja o tome da postane spisateljica misterija, poput Agate Kristi. Jedan od njenih učenika, Hi-jun, podriva svojim radom dela Kristijeve, privlačeći pažnju čudne profesorke. Ejmi je srednjoškolka, koja radi kao pogrebnik. Kada je prvi puta upoznala pokojnog dečaka, primetila je veliki ožiljak na zglobu njegove ruke, podsetnik na surovo detinjstvo. Provodeći vreme sa prisutnima, pokojni dečak je dobio inspiraciju za roman pod nazivom ”Zastupnici na sahrani”. Po završetku pisanja, nesrećni dečak je svoj prozni prvenac je poklonio prisutnima, a potom izvršio samoubistvo...

Bek Sung-Bina (Baek Seung-bin) rođen je 1977. Ovaj mladi reditelj, dokazao je svoje umeće u oblasti montaže, a i kao uspešan pisac scenarija.