02/07/2016 11:51

Večeras se zatvara 9. Cinema City domaćom premijerom filma "Dnevnik Mašinovođe"

Nagrada za doprinos domaćoj kinematografiji Lazaru Ristovskom

Sa nestrpljenjem očekivana, domaća premijera filma Dnevnik mašinovođe zatvara 9. Cinema City festival. Samo nekoliko dana nakon svetske premijere na Moskovskom filmskom festivalu i osvojene prestižne Nagrade publike, Dnevnik mašinovođe će prvi put biti prikazan domaćoj publici na zatvaranju 9. Cinema City internacionalnog filmskog festivala, u subotu, 2. jula u 21h na Amstel Open Air Cinema u Novoj kreativnoj četvrti, u Novom Sadu. Filmu će prethoditi svečana ceremonija zatvaranja festivala, na kojoj će biti uručene nagrade, među kojim je i Nagrada za doprinos za domaćoj kinematografiji koja će biti dodeljena Lazaru Ristovskom. Ne propustite ni muzički nastup jednog od najznačajnijih umetnika i muzičara našeg regiona, Ramba Amadeusa, koji će fuzijom žanrova i refleksivnih tekstova, uz dobro poznatu harizmu obeležiti završetak festivala.


Poslednji dani Cinema City festivala protiču u znaku kvalitetnog programa, fantastičnih filmova, uzbudljivih razgovora sa autorima i odličnih DJ nastupa i žurki u Firchie Think Tank studiju. Dane za nama obeležile su sjajne projekcije pred prepunim gledalištem, među kojima su Sedmica i jedan dan, Gori, gori, gori, Alojz, Kalifornija, Žalejka, B-film: Požuda i film u zapadnom Berlinu, Dženis Džoplin, mala tužna devojka, kao i domaća ostvarenja Dubina dva, Inkarnacija, Otvorena i Dobra žena. Poslednja dva dana festivala očekuje nas takođe program koji ne smete da propustite, koji uključuje projekcije odličnih domaćih filmova Vlažnost, Druga linija i Četiri Pasoša u petak, kao i domaću premijeru ostvarenja Dnevnik mašinovođe i nastup legendarnog Ramba Amadeusa, u subotu.

Posebnu pažnju gledalaca će nesumnjivo privući domaća premijera filma Dnevnik mašinovođe, višestruko nagrađivanog reditelja Miloša Radovića, u kome jednu od glavnih uloga tumači Lazar Ristovski, koji je uz Petra Ristovskog i producent ovog ostvarenja. Ovo ostvarenje je nedavno predstavljeno na marketu filmskog festivala u Kanu, a svetsku premijeru je doživelo na Moskovskom filmskom festivalu, gde je osvojilo prestižnu Nagradu publike. Ubrzo nakon ovog značajnog uspeha, i domaća publika će imati priliku da prvi put pogleda Dnevnik mašinovođe na zatvaranju 9. Cinema City internacionalnog filmskog festivala, u subotu, 2. jula u 21h na Amstel Open Air Cinema u Limanskom parku u Novoj kreativnoj četvrti, u Novom Sadu.


Svečano zatvaranje festivala će, kao i prethodnih godina obeležiti ceremonija u okviru koje će biti dodeljene nagrade, među kojima i Nagrada za doprinos domaćoj kinematografiji koja će biti uručena Lazaru Ristovskom, koji će se obratiti posetiocima i zatvoriti 9. Cinema City festival. U okviru ceremonije, biće dodeljena i Nagrada Žirija mladih za, po njihovom mišljenju, najbolji film selekcije Up to 10.000 Bucks. Žiri mladih, od prošle godine, predstavlja značajnu inovaciju festivala okupljajući tim mladih i talentovanih učenika srednjih novosadskih škola, sa ciljem da dorpinese razvoju publike i kritičkog mišeljenja kod mladih.
Lep provod poslednji dan #CinemaCity2016!

Pogledajte interaktivnu satnicu festivala, odaberite svoje filmske favorite i

informišite se o ulaznicama.

#CinemaCity2016 @ kreativna četvrt.