28/06/2015 10:22

"Varvari" na festivalu Cinema City

Film Varvari, koji će biti prikazan četvrtak, 2. jula, u 20:00, u SKCNS Fabrika Indoor Cinema, je nagrađivana tinejdžerska drama o odrastanju u svetu bez perspektive, portret jedne mlade generacije koja stasava u društvu izgubljenih vrednosti. Junak priče Luka je mladić na pragu punoletstva koji, zajedno sa svojim najboljim drugom Flešom, vodi navijače lokalnog drugoligaškog tima iz predgrađa. Rastrzan između uslovne kazne, porodičnih problema i tajne veze sa devojkom jednog od fudbalera, Luka očajnički pokušava da pronađe svoje mesto u okruženju.
Ivan Ikić, rođen 1982. godine, diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2002. godine kao student generacije. Pohađao je Berlinale Talent Campus, a njegov dokumentarni film Tarot Srbija! iz 2010. godine uspešno je prikazan na značajnom broju inostranih filmskih festivala. Varvari je njegov debitantski dugometražni igrani film.


* * *

Ovde pogledajte listu filmova selekcije Nacionalna klasa.

Ove godine se družimo na potpuno novoj lokaciji, gde će Cinema City ponuditi jedinstveno festivalsko iskustvo. Stoga, informišite se i o ulaznicama i satnici, festival se bliži!

#CinemaCity2015