21/04/2014 22:44

Uspešno zatvoren Up to 10,000 Bucks konkurs

Konkurs za selekciju niskobudžetnih filmova Up to 10,000 bucks, uspešno je zatvoren 20. aprila u jutarnjim časovima. I ove godine nije falilo interesovanja filmskih autora za učešće u ovoj selekciji. Prijavljeno je čak 209 filmova iz svih delova sveta. Iz Srbije je stiglo 63 filma.

Na konkurs su stigli filmovi svih vrsta i žanrova. Dokumentarni, igrani, animirani, eksperimentalni, kratki, celovečernji, a ono što ih sve povezuje je da su svi snimljeni budžetom manjim od 10.000 dolara. "Prijavili su se iskusni reditelji koji su snimili već nekoliko filmova i dobijali nagrade za njih, prijavili su se debitanti, studenti, a prijavili su se i amateri. Ono sto me posebno raduje je da vidim prijave reditelja koji su već učestvovali na Cinema City festivalu. Lepo je videti da i dalje rade, stvaraju i da žele da učestvuju u našem programu. To svakako daje kredibilitet Up to 10,000 bucks selekciji, jer oni su srž ovog programa", rekla je Dina Vuković, koordinatorka ovog programa.

Konkurs je bio otvoren od 2. do 19. aprila, a filmove će birati Srdan Golubović koji je na prošlogodišnjem festivalu u takmičarskoj selekciji za domaći film osvojio Grand Prix.

Program Up to 10.000 bucks će početi drugog dana festivala 22. juna i trajaće do 26. juna, a poslednjeg dana festivala, 27. juna dodeliće se nagrada Ibis za najbolji film. Nagradu je prošle godine osvojio mladi reditelj Dean Radovanović za film „Ako ikada jedne noći bilo kad” i time po tradiciji festivala postao član žirija za 2014.

U nastavku pogledajte spisak prijavljenih filmova.