03/06/2013 17:49

Uspešno zatvoren konkurs Up to 10.000 bucks

Zvanično je zatvoren konkurs za selekciju Up to 10.000 bucks za šesto izdanje festivala Cinema City. Na veliko zadovoljstvo organizatora, na pomenuti konkurs prijavilo se više od 200 filmskih ostvarenja (igranih, dokumentarnih i animiranih), i to iz svih krajeva sveta.


Tokom 20 dana trajanja konkursa, od 13. maja do 1. juna, pristigle su prijave filmova iz Avganistana, Albanije, Argentine, Austrije, Azerbejdžana, Belgije, Bolivije, BIH, Brazila, Crne Gore, Češke, Finske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Holandije, Indije, Irana, Irske, Izraela, Islanda, Italije, Jordana, Kanade, Kube, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Nemačke, Perua, Poljske, Portugala, Rusije,Rumunije, Srbije, Slovenije, Sirije, SAD-a, Španije, Turske, Ukrajine i UK-a.

Selektorka programa je Maja Miloš, rediteljka filma „Klip“, koji je na prošlogodišnjem Cinema City festivalu osvojio Grand Prix za najbolji domaći film.

Zahvaljujemo se svim autorima, producentskim kućama i školama koji su prijavili svoje filmove. Na zvaničnom sajtu festivala Cinema City biće objavljena konačna selekcija filmova.