20/06/2013 10:15

Up to 10,000 bucks selekcija predstavljena na festivalu u Splitu

Na 7. festivalu mediteranskog filma u Splitu predstavljena je takmičarska selekcija Cinema City festivala Up to 10,000 bucks u predivnoj kinoteci "Zlatna vrata".

Publici se obratio Miloš Ignjatović, direktor festivala Cinema City, koji je upoznao splitsku publiku sa našim festivalom, nakon čega im se obratila koordinatorka programa Up to 10,000 bucks Dina Vuković, koja je predstavila jednu od najpopularnijih selekcija Cinema Cityja.

Na festivalu u Splitu prikazan je prošlogodišnji pobednički film "Mirage" Srđana Keče, kao i film "Fragmenti" Ivana Stojiljkovića koji je prošle godine na festivalu Cinema City dobio posebno priznanje za fotografiju. U žiriju splitskoj festivala bila je Maja Miloš, rediteljka ostvarenja "Klip", pobedničkog filma festivala Cinema City 2012, koja je ove godine selektorka programa Up to 10,000 bucks.

Festival mediteranskog filma Split afirmirsao se kao jedna od najkvalitetnijih i najpopularnijih kulturnih manifestacija na Jadranu, a njegov pozitivan duh tokom poslednjih pet godina održavanja prepoznalo je već 30.000 hiljada posetilaca.