28/06/2015 13:53

U selekciji Nacionalna klasa film "Žigosana"

Slavica, junakinja filma u filmu koji priprema studentkinja Jelena, kreće se društvenom marginom, često na ivici legalnog. Pokušava da promeni način života i to joj uspe kada preuzme identitet Marije, uspešne naučnice koja priprema doktorat iz psihoanalize. Marija, s druge strane, počinje da se interesuje za Slavičin način života. One otkrivaju udaljene društvene svetove koji će ozbiljno dovesti u pitanje njihove dotadašnje identitete. Film "Žigosana" će biti prikazan u utorak, 30. juna, u 22 časa u bioskopu Quarter Indoor Cinema.


Saša Radojević je autor scenarija za dokumentarne televizijske serije i kratke igrane filmove. Autor je i koautor desetak knjiga o filmu i romana Divlje senke (2002). Scenarista je dugometražnih igranih filmova Zemlja istine, ljubavi i slobode (2000), Jug-jugoistok (2005), Država (2013) i Petlja (2015). Reditelj je i scenarista filma Poljupci (2004).


* * *

Ovde pogledajte listu filmova selekcije Nacionalna klasa.

Ove godine se družimo na potpuno novoj lokaciji, gde će Cinema City ponuditi jedinstveno festivalsko iskustvo. Stoga, informišite se i o ulaznicama i satnici, festival se bliži!

#CinemaCity2015