20/06/2011 12:06

U razgovoru sa ekipom filma „Put vetra“

U 13h u The End Cafeu, u okviru programa Cinema Cafe, bićete u prilici da razgovarate sa rediteljem filma "Put vetra", Sašom Matijevićem, koscenaristom Lodewijkom Oudshoornom, glumcem Wiggerom Verschoorom, dizajnerom zvuka Nenadom Šimšićem i ko-producentom filma, Saritom Matijević.


Igrani film “Put vetra” reditelja i scenariste Saše Matijevića, koji će imati svoju domaću premijeru na festivalu Cinema City, danas sa početkom u 20h, u sali dva bioskopa Arena Cineplex, uvršten je u program 46. međunarodnog filmskog festivala u Karlovim Varima. Film “Put vetra” na festivalu u Karlovim Varima biće prikazan u okviru takmičarskog programa Forum of Independents, 4. i 5. jula. To će biti i evropska premijera ovog filma.

“Put vetra” je priča o tridesetogodišnjem TV reporteru koji prolazi kroz težak životni period: odlaskom na zadatak, u njemu se bude intenzivna sećanja na nedavnu prošlost (odlazak voljene žene) koju ne može da preboli, da bi, posle susreta sa neobičnim neznancem u parku, počeo da otkriva stvari, njemu važne a nevidljive i nedostupne običnom čoveku. Ubrzo dolazi do saznanja i mudrosti koja ne dozvoljavaju da se život sagledava i živi kao jednosmerna ulica bez izlaza. Našavši se u graničnoj situaciji, ne bez muke, počinje da preuzima kontrolu nad svojim snovima i svojim životom… Debitantski film novosadskog reditelja Saše Matijevića snimljen je u koprodukciji filmske kuće MS Visuals iz Amsterdama i novosadske Playground produkcije.