21/09/2010 12:05

„Tilva Roš“ na Zagreb Film Festivalu

U glavnom programu 8. filmskog festivala u Zagrebu biće prikazan film „Tilva Roš“ mladog domaćeg reditelja Nikole Ležaića, koji je pobednik ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala. "Tilva Roš" je drama koja prikazuje odrastanje tinejdžera u Srbiji. U ovoj selekciji biće prikazan i novi film prošlogodišnjeg pobednika Zagreb Film Festivala Haviera Dolana Tadroa pod nazivom „Izmišljene ljubavi“ (Heartsbeats).


Program Zagreb Film Festival, koji se ove godine održava od 17. do 23. oktobra, moći će da se prati na nekoliko novih lokacija. Na festivalu će biti prikazano oko osamdeset filmova u sedam programa, dok će se za glavnu nagradu festivala, „Zlatna kolica“, takmičiti ukupno četrdeset i pet filmova. Pored već postojećih (glavnog programa, programa hrvatskih kratkih igranih filmova, „Vip Bibijade“, „Velikih pet“ i „Moj prvi film“) , u festivalski program uvedene su i dve nove programske selekcije „Film: protest“ i „Strano, a naše“.

Selekcija „Film: protest“ predstaviće program koji se bavi temom građanskog protesta, dok selekcija „Strano, a naše“ prikazaće filmove nastale u stranim produkcijama u kojima su značajan doprinos dali hrvatski umetnici.