25/11/2010 11:23

The Green Hornet uskoro u bioskopima

Distributerska kuća Tuck predstaviće u januaru 2011. još jednog superheroja koji se krije pod nazivom „The Green Hornet“ (Zeleni Stršljen). Glavni junak je Brit Rid, sin najistaknutijeg i najuglednijeg losanđeleskog medijskog magnata, koji je sasvim zadovoljan svojim životom bez nadzora kao i svojom pojavom na društvenoj sceni, sve dok njegov otac misteriozno ne umre, ostavivši Britu ogromnu medijsku imperiju.


On sklapa neočekivano prijateljstvo sa najrevnosnijim i najinventivnijim radnikom u firmi svoga oca, Katom. Njih dvojca pronalaze svoju šansu u činjenici da po prvi put u životu urade nešto što ima značaja: da se bore protiv kriminala. Ali, da bi to uradili, odlučuju da i sami postanu kriminalci, da štite zakon kršeći ga. Kada se on i Kato nađu na ulicama, Brit postaje zaštitnik građana, The Green Hornet.

Filmskoj verziji superheroja The Green Hornet prethodilo je i novo strip izdanje o avanturama misterioznog junaka u izdanju kuće Dynamite Entertainment. Kevin Smit (Kevin Smith), poznat u svetu filma i stripa, prvobitno je pokušao da napiše scenario za film „The Green Horent“, što mu nije pošlo za rukom.

Iako se od snimanja filma po Smitovom scenariju odustalo, Dynamite izdavačka kuća prepoznaje vrednost junaka i priče, i postaje pravo mesto odakle superheroj Hornet ponovo kreće u strmoglavu akciju. Originalni tvorci stripa su Fran Strajker (Fran Striker) i Džordž Trendl (George Trendle), koji stoje i iza „Usamljenog rendžera“. Mnogi nisu znali, ali serijal „The Green Hornet“ prvobitno je bio osmišljen za radio program, potom šezdesetih se pojavljuje istoimena TV serija, gde u ulozi borbenog Katoa svoju karijeru u Americi počinje da gradi čuveni Brus Li (Bruce Lee).

U filmskom blokbasteru o superheroju Hornetu reditelja Gondrija (Michel Gondry) glavne uloge će tumačiti Kristof Volc (Christoph Waltz), Kameron Dijaz (Cameron Diaz), Set Rogen (Seth Rogen), Edvard Furlong (Edward Furlong)... U ulozi glavnog scenariste filma umesto Kevina Smita našao se glumac, scenarista i producent Set Rogen (Seth Rogen), koji u filmu tumači Brita Rida.