25/10/2009 21:45

„Technotise - Edit i ja“ u bioskopima

Najbolji film po izboru publike festivala Cinema City, „Technotise - Edit i ja“, autora Alekse Gajića, stigao je u bioskope. Prvi srpski dugometražni animirani film oduševio je publiku festivala Cinema City, gde je tri projekcije pogledalo više od 7 000 ljudi, a Aleksa Gajić osvojio je priznanje za poseban doprinos razvoju srpske kinematografije.

Specijalna projekcija filma održana je i na festivalu Exit, u sklopu kampanje i promocije filma „Technotise – Edit i ja“ , koju je Exit organizovao kako bi podržao ovog izuzetno talentovanog umetnika, i kako bi pružili mogućnost mladim ljudima da upoznaju njegov rad.

 

Technotise – Edit i ja“ rađen je u maniru savremenih svetskih animiranih filmova, produkt je četiri vrste animacije (klasične 2D, 3D, vektorske i kolažne) a uzor filma bile su japanske anime. Glasove junacima pozajmljuju Petar Kralj, Seka Sabljić, Srđan Todorović, Marija Karan, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Nebojša Glogovac i Sanda Knežević a izuzetnu muziku za film uradili su Boris Furduj i Slobodan Strumberger.

Film je na redovnom bioskopskom repertoaru od 1. oktobra, a do sada je osvojio sjajne kritike.

Pogledajte trejler filma Technotise - Edit i ja