23/12/2009 11:56

"Tamo i ovde" na DVD-u

Film reditelja i scenariste Darka Lungulova ,,Tamo i ovde" u kome glavne uloge tumače David Thornton, Mirjana Karanović i Branislav Trifunovic, objavljen je na DVD-u.Prvi put kod nas, na DVD-u se nalaze i posebni dodaci, komentari reditelja, kao i ,,Film o filmu”.

"Tamo i ovde" je prikazan u okviru selekcije „Nacionalna klasa” na festivalu Cinema City 2009. a glumica Mirjana Karanović osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu u tom filmu.

Film je priča o Robertu, depresivnom Njujorčaninu i propalom muzičaru, kome stiže rešenje o prinudnom iseljenju zbog neplaćene kirije. On unajmljuje Srbina Branka, emigranta radi selidbe, da mu pomogne. Branko žarko želi da njegova devojka Ivana dođe u SAD i traži od Roberta da ode u Srbiju i oženi je kako bi joj omogućio dolazak u Njujork. U Beogradu, Robert je smešten kod Brankove majke Olge a Branku u Njujorku iskrsava problem zbog koga ne može da pošalje Robertu ostatak novca...

Film je tokom 2009. prikazan na preko 20 međunarodnih filmskih festivala i osvojio je veliki broj nagrada. Film je bio u selekciji "Evropa sada" koju su odabrali kritičari eminentnog filmskog magazina Variety na prestižnom festivalu u Karlovim Varima.

(foto: Vanja Bjelobaba)