28/06/2015 17:08

Sutra počinje 8. Cinema City!

Saznajte sve korisne informacije o Cinema City festivalu

U ponedeljak 29. juna od 20h otvaramo 8. Cinema City internacionalni filmski festival, koji se ove godine održava od 29. juna do 5. jula pod sloganom Na pravom mestu u pravo vreme. Ovogodišnji festival biće održan u novoj kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu. Publici će premijerno biti predstavljeno 70 filmskih ostvarenja u okviru šest raznovrsnih selekcija na šest festivalskih zona. Sa nestrpljenjem očekivana, domaća premijera filma Panama otvara 8. Cinema City festival. Pored nje biće prikazani filmovi Pasja ljubav, Kratka kožica i Potraga za Felom. Nakon filmskog programa na Planet Rock Music Stageu nastupaju dva benda koja se smatraju trenutno jednim od najuzbudljivijih bendova u Srbiji - Jarboli i Darkwood dub.



Kapije festivala u Kineskoj četvrti i u Limanskom parku otvaraju se u 19:30 časova. Pozivamo vas da zajedno otvorimo festival na Planet Rock Music Stageu u 20 časova, nakon čega će uslediti projekcije filmova na četiri festivalske lokacije - Amstel Open Air, Fabrika Indoor Cinema, Quarter Indoor Cinema i Planet Rock Music Stage & Open Air Cinema, dok u 22h na lokaciji Firchie Think Tank Studio možete pogledati sjajno pobedničko ostvarenje Cinema Cityja iz 2011. godine - film Tilva Roš Nikole Ležaića.

Organizatori festivala apeluju na razumevanje kada je u pitanju otvaranje festivala i premijera filma Panama zbog nemogućnosti da se garantuje mesto svakom posetiocu festivala usled velikog interesovanja, stoga, dođite ranije i obezbedite sebi svoje mesto. Sve i da ne stignete na vreme, ne brinite, pored Paname, biće prikazani fantastični filmovi Pasja ljubav (Quarter Indoor Cinema), Kratka kožica (Amstel Open Air Cinema) i Potraga za Felom (Planet Rock Music Stage & Open Air Cinema). Nakon filmova ne zaboravite očekuju nas koncerti Jarbola i Darkwood duba na Planet Rock Music Stageu.



Pozivamo publiku da dođe na vreme na festival i zauzme svoje mesto za željene projekcije, jer samo Cinema City SUPER ulaznica rezerviše posebna, odnosno sigurna mesta za svaku projekciju, zato budite među prvima i na taj način obezbedite sebi mesto na željenim projekcijama. Svakog dana na festivalu postoje brojni sadržaji koje posetioci mogu da pogledaju u okviru filmskog, muzičkog ili pratećeg programa. U slučaju da ne stignete na vreme projekcije koju biste želeli da pogledate, naš predlog  je da se upustite u otkrivanje ostalih festivalskih zona i pogledate druga sjajna filmska ostvarenja ili odmorite u okviru Food i Lounge festivalske zone.


Saznajte još nekoliko bitnih Cinema City informacija:


Gde se nalazi info desk sa informacijama o programu festivala, i koje mu je radno vreme?
Nalazi se na ulazu u festivalsku zonu iz Limanskog parka, i radi od 12h do ponoći.

Gde se nalaze press i guest desk, i koje im je radno vreme?
Nalaze se na ulazu u festivalsku zonu iz Kineske četvrti, i rade od 10h do 22h.

Gde se nalazi Box Office i zamenska mesta za vaučere?
Pored prodajnih mesta Gigs tixa, ulaznice možete kupiti na ulazu u festivalsku zonu u Limanskom parku, i na ulazu u festivalsku zonu u Kineskoj četvrt. Na ovim festivalskim lokacijama vrši se i zamena kupljenih vaučera za narukvice. Radno vreme festivalskog Box Officea je od 14h do 2h.

Gde će biti parking za posetioce?
Ispod Mosta slobode i u Šekspirovoj. Biće zatvoren Bulevar despota Stefana.

Gde ce biti parking za bicikliste?
Parking za bicikliste će se nalaziti na oba ulaza u Limanski park kao i ispred Kukurikua.

Od kada do kada se zatvara ulica za saobraćaj?
Od 19h do 01h radnim danima, i vikendom od 19h do 03h.

Koje lokacije su pet friendly?
Pet friendly su bioskopi na otvorenom, u Kineskoj četvrti i u Limanskom parku.


Vidimo se na #CinemaCity2015!