23/11/2010 14:59

Strip junak Dilan Dog uskoro na velikom platnu

Distributerska kuća Tuck predstaviće u januaru 2011. film „Dylan Dog: Dead of Night“ reditelja Kevina Monroa (Kevin Munroe). Glavne uloge u filmu tumače Brendon Rut (Brandon Routh), Sem Hantington (Sam Huntington), Taje Digs (Taye Diggs) i Piter Stormer (Peter Stormare).


‘’Dilan Dog” je kultni italijanski horor strip koji je kreirao Ticiano Sklavi (Tiziano Scalvi) u saradnji sa strip crtačem Klaudiom Vilom (Claudio Villa) a inspiraciju za izgled lika su pronašli u engleskom glumcu Rupertu Everetu (Rupert Everett). Ovaj strip je od 1986. godine do danas preveden na 17 jezika i prodat u više od 56 miliona primeraka širom sveta i napokon je doživeo svoju ekranizaciju na velikom platnu.

Dilan Dog je istraživač nadrealnog bez imalo novca u džepu. Susreće se sa brojnim čudovištima, živi na ivici realnog, a vernu pomoć ima u liku Gruča Marksa, komičnog asistenta. On je jedini privatni detektiv na svetu koji istražuje nadprirodne sile, a to njegova vizit karta najbolje objašnjava: ‘’Istražitelj paranormalnog: bez pulsa, bez problema’’. Više informacija o filmu možete pronaći na zvaničnom sajtu.