05/06/2016 09:45

"Stani na put" - film o nastanku regionalne hip-hop scene u selekciji Planet Rock

Najpoznatiji reperi regiona o hip-hop kulturi u filmu "Stani na put"

Selekcija Planet Rock i ove godine donosi muzička svedočanstva o umetnicima koji su menjali svet. Ljubitelji hip-hop zvuka imaće priliku da uživaju u ostvarenju "Stani na put" reditelja Nemanje Đerića u okviru programa Planet Rock. Film prikazuje najpoznatije repere regiona koji su koš osamdesetih godina počeli da kroz rime prenose svoj pogled na svet i na taj način menjaju stvarnost. Sada su se napokon sastali kako bi ispričali svoju priču.



U filmu "Stani na put", Gru, General Woo, Bizzo, Baby Dooks, Remi, Shot, Koolade, Reksona, Marčelo, Edo Maajka, Frenkie, Kontra, Ikac, Struka, Shorty i Oneya, Slavin Balen, Phat Phillie, Frx, Soul i Munja uz muzičkog urednika Miška Bilbiju, opisali su svoj prvi kontakt s hip-hop kulturom. Ova grupa rep umetnika i prijatelja iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine se okuplja da snimi zajedničku pesmu povodom 20 godina hip-hopa u regionu.


Film reditelja Nemanja Đerića, u produkciji MTV Adrije i Red Bulla, osim priče o nastanku pokreta prati i beleži i sam proces stvaranja istoimene pesme, kojom su reperi iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine obeležili 20 godina postojanja domaćeg repa.

Ne propustite odlična ostvarenja selekcije Planet Rock!

Vidimo se na #CinemaCity2016.