18/08/2017 13:55

Srednjoškolci i ove godine u ulozi Žirija mladih

Cinema city internacionalni filmski festival održaće se ove godine u okviru Gradić festa od 1. do 3. septembra na magičnoj lokaciji Podgrađa Petrovaradinske tvrđave

U saradnji sa Festivalom uličnih svirača, Pop Up (Berberaj & Public P), Scenatoria, Suburbium, Fruškać, Happy Trash Production, Ugrip i AAaaa festivalom iz Novog Sada, Cinema City će obojiti Podgrađe Petrovaradinske tvrđave na tri dana najkvalitetnijim filmskim, muzičkim i konceptualno-umetničkim sadržajem. 


Ponosni na svoju mladu publiku i njihovu želju za aktivnim učešćem u festivalu, Cinema City internacionalni filmski festival je i ove godine napravio odabir srednjoškolaca koji će dodeliti Nagradu žirija mladih za, prema njihovom mišljenju, najbolji film iz selekcije Up to 10,000 Bucks.

Žiri mladih predstavlja tim mladih i talentovanih srednjoškolaca iz Novog Sada koji su se putem konkursa prijavili za učešće u festivalu. U okviru formulara svi zainteresovani imali su zadatak da napišu kratku recenziju, kritički osvrt na jedan domaći ili strani, dugometražni igrani ili dokumentarni film. 


Žiri mladih kao kategorija ima važnu ulogu jer podstiče aktivno učešće mladih u sferi kulture, kao i  kreativnost i kreiranje kritičkog mišljenja. Cinema City pruža priliku i predstavlja platformu na kojoj mladi mogu kreativno da se izraze, da javno kažu svoje mišljenje i stavove i da steknu nezaboravno iskustvo učestvujući u organizaciji festivala. 
Programski tim festivala je na osnovu pristiglih prijava odabrao pet mladih ljudi. Članovi ovogodišnjeg žirija mladih su Jelena Gvozdenović, Lana Katić, Maja Bradić, Minja Vuletić i Srđan Dragović.

Ova kategorija žirija postala je deo festivala od 2015. godine kao prirodna posledica činjenice da Cinema City ima izrazito mladu publiku i da podržava rad i stvaralaštvo mladih autora iz sveta filma.  

Vidimo se u Gradiću! Budimo Gradić!