19/06/2008 11:12

Sreda uz Cinema City

I protekli dan Novi Sad je bio potpuno u znaku Cinema City dešavanja. Bez obzira na nešto lošije vremenske prilike bioskopi festivala su bili popunjeni. Posetioci projekcije filma The Amazing Truth About Queen Raquela bili su začuđeni nad nesvakidašnjim dešavanjima i neobičnom životnom sudbinom transseksualca pod imenom Raquela, a film Shangai Trance uspeo je da nam približi, kako smo saznali iz komentara gledalaca, jedan svet kulturološki potpuno drugačiji od našeg. Brišući sedišta od kiše, posetioci su potpuno popunili bioskop na otvorenom u Dunavskom parku za vreme reprizne projekcije animiranog filma Sita Sings the Blues.

Pažnju gledalaca su privukli i filmovi Katoličke porte, prvo Živi i mrtvi Kristijana Milića, potom muzički portret Patti Smith u filmu Dream of Life.

Posebnu i, čini se, omiljenu atrakciju velikog broja posetilaca su predstavljali prikazani horori. Za vreme Hitchcockovih Ptica velika sala Pozorišta mladih bila je puna, a novi posetioci, koji su pristizali tokom projkecije, zauzimali su improvizovana mesta po stepenicama sale, dok su mrak Dunavskog parka i zvuci filma koji su odjekivali na otvorenom napravili savršenu stmosferu za gledanje još jednog klasika horor žanra iz davne 1922, Nosferatu, eine Symphonie des Grauens.

Pridružite nam se tokom današnjih filmskih projekcija, zabavite se na planiranom muzičkom programu koji počinje večeras u bašti pivnice Gusan i ulici Laze Telečkog, i postanite deo odlične atmosfere festivala Cinema City.