18/04/2009 08:24

SNP i Cinema City u saradnji

Srpsko narodno pozorište i Cinema City potpisuju protokol da će u junu mesecu SNP preuzeti ulogu festivalskog centra, u kojem će se pored već tradicionalnih manifestacija, Sterijnog pozorja i INFANT-a, svake godine održavati i ključni deo programa festivala Cinema City.

Naime, tokom deset dana festivala, a zbog izuzetno povoljnih uslova pozorišnog ambijenta, osnovne prostorije pozorišta (velika i mala sala, kamerna scena, holovi, terase i stepeništa) prilagodiće se potrebama festivala.

U Srpskom narodnom pozorištu biće smeštene dve glavne festivalske sale, gde će u toku festivala biti prikazano preko 100 filmskih projekcija. Pored toga, u pozorištu će se nalaziti glavna biletarnica festivala, kao i info desk gde će posetioci uvek moći da dobiju odgovore na sva pitanja u vezi sa atraktivnom festivalskom ponudom.

SNP će postati mesto ispunjeno izuzetno pozitivnom dinamikom kroz planirani „meeting point cafe“, restoran i prostor za VIP žurke, kao i centrom konstruktivnih dijaloga posebno u prostoru planiranomza panele i diskusije, i festivalskom studiju.

Simboličan gest predstavljaće zeleni tepih na ulazu u pozorište kao znak eko protesta i pozitivan pandan nepriličnim kič ambicijama red carpeta.

U Srpskom narodnom pozorištu biće smešten i press centar festivala.