04/06/2014 15:00

Snažan sukob osećanja i tradicije u višestruko nagrađenom filmu "Popuni prazninu"

Film "Popuni prazninu", nagrađen sa sedam nacionalnih priznanja "Ofir" i glavnom nagradom filmskog festivala u Veneciji za najbolju žensku ulogu, biće prikazan na festivalu Cinema City u okviru selekcije Tribute to Israeli Film.

Elegantan i slojevit film "Popuni prazninu" Rame Burštejn retka je prilika da se zaviri u zatvoreni svet ortodoksnih Jevreja i njihov način života. I sama ortodoksna Jevrejka, rediteljka je imala privilegovan pristup tokom rada na ovom filmu koji je sniman tri godine.



Film nas upoznaje sa 18-godišnjom Širom, najmlađa ćerkom u porodici. Šira uskoro treba da se uda za perspektivnog mladića njenih godina i istog porekla. Za nju je to ostvarenje sna i oseća se spremno i ushićeno. Međutim, njena 28-godišnja sestra umire rađajući svoje prvo dete. Porodica je preplavljena bolom i tugom, a Širino upoznavanje sa dotičnim mladićem se odlaže.

Sve se menja kada Johaju, bivšem Estrinom mužu, predlože da se oženi udovicom iz Belgije. Johaj misli da je previše rano, iako shvata da ranije ili kasnije mora ponovo da se oženi. Kada Širina majka sazna da će Johaj napustiti zemlju sa njenim jedinim unučetom, onda predloži da se Šira uda za udovca. Šira će morati da bira između onoga što joj srce želi i porodične dužnosti…