27/04/2017 20:19

Raspisan konkurs Cinema City festivala za niskobudžetne filmove

Poziv za programsku selekciju Up to 10,000 bucks

Filmski festival Cinema City poziva autore iz celog sveta da prijave filmove za selekciju „Up to 10 000 Bucks“. U pitanju je jedna od najzanimljivijih programskih celina Cinema City festivala koja prikazuje filmove snimljene budžetom manjim od 10.000 dolara. U okviru ovog programa, festivalska publika svake godine ima priliku da vidi najbolje autorske filmove iz svih delova sveta koji su snimljeni bez ili sa malo novčanih sredstava.

Festival će uzeti u obzir filmove koji nisu stariji od 2016. godine i koji su snimljeni budžetom manjim od 10.000 dolara, a dobrodošli su svi žanrovi i filmski jezici. Konkurs je otvoren do 30. maja, a prijavljivanje se vrši na sajtu festivala: http://www.cinemacity.org/upto10000/.


Selekcija Up to 10,000 bucks već devet godina pruža mogućnost publici da zaviri u kreativni vrtlog savremenih ideja, problema i uvida kroz originalni izraz autora iz celog sveta. Ovde se mogu videti kraći igrani, dokumentarni, animirani, studentski i eksperimentalni, koji iako snimljeni različitim stilovima u različitim žanrovima imaju jednu sjajnu nit koja ih povezuje – a to je hrabar podvig svih ovih kreativnih autora da uprkos niskom budžetu, naprave film koji nas sve ostavi bez daha. 


Deseto izdanje Cinema City festivala će posetiocima ponuditi jedinstveno filmsko-festivalsko iskustvo kroz nova, odabrana ostvarenja mladih talenata iz zemlje i sveta koji oblikuju budućnost domaće i svetske kinematografije.