24/08/2017 08:10

Radionica „Mali film” – poziv za učenike viših razreda osnovnih škola

Cinema City internacionalni filmski festival je i ove godine sa dugogodišnjim partnerom – udruženjem Filmkultura - pripremio besplatni edukativni program za naše najmlađe sugrađane! Pozivamo učenike viših razreda osnovnih škola (10-15 godina) da se prijave na filmske radionice „Mali film” koje će se održati u subotu, 2. septembra od 10 do 17 časova u Privatnoj osnovnoj školi Tvrđava u Štrosmajerovoj ulici br. 8 u Petrovaradinu

Prijave za radionicu se mogu slati na mejl adresu [email protected] do 30. avgusta, a u mejlu je potrebno napisati ime deteta, uzrast i kontakt podatke roditelja – ime, telefon i mejl adresu. Ukupan predviđeni broj učesnika radionice je 10.


Prvi deo radionice će se održati u periodu od 10 do 13 časova. Od 13 do 14 časova je predviđena pauza za ručak u školi, dok će od 14 do 17 časova deca uz mentore imati priliku da snimaju na ulicama Gradića.

„Mali film” ima za cilj negovanje dečijeg stvaralačkog poriva i kreativnosti po pitanju audiovizuelnih medija, sa fokusom na filmsku umetnost. Kroz igre i praktične vežbe probudićemo dečiju radoznalost i raditi na stvaranju preduslova za kritički odnos prema audiovizuelnim sadržajima. Deca će postati autori originalnih priča i kratkih filmova, čime prirodno i spontano bivaju „uvučeni“ u svet pokretnih slika

Radionicu organizuje Filmkultura, udruženje posvećeno edukaciji u oblasti audiovizuelne kulture i umetnosti, čiji su ciljevi obrazovanje i stimulacija kritičkog mišljenja u okviru gore navedenih delatnosti. Poseban fokus ovakvog programa je na deci i omladini, te njihovom inicijalnom uvođenju u kulturu audiovizuelnih medija. U proteklih nekoliko godina, Filmkultura je sprovela nekoliko različitih edukativnih programa, među kojima i više od 20 radionica „Mali film”, u isto toliko gradova širom zemlje. Radionicu će voditi mladi scenaristi Maša Seničić i Boris Grgurović.

U okviru Gradić festa desiće se i tradicionalna razmena dečjih knjiga koju organizuje OŠ "Tvrđava" će se održati u školi u subotu i nedelju (2. i 3. septembra) od 17 do 20 časova, u Štrosmajerovoj 8 u Petrovaradinu.


Tom prilikom ćete biti u prilici da dečje pročitane knjige zamenite nekim drugim. Osvežite svoju kućnu biblioteku. Povedite decu i obavezno ponesite već pročitane dečje knjige, koje možete zameniti za neke druge. Učestvovanje u razmeni je besplatno.

Ponesite knjige i dobro došli. :)