12/12/2022 09:18

R2C predstavlja: Tijana Palkovljević Bugarski na CON-u

U okviru konferencijskog dela oba dana CON-a, 17. i 18. decembra u SKCNS Fabrika, biće organizovana predavanja i paneli na temu umrežavanja u kreativnim industrijama.

Reke za lokalne zajednice!

Na jednom od panela CON-a učestvovaće i Tijana Palkovljević Bugarskiupravnica Galerije Matice srpske, a o ostalim panelistima, programu, satnici i načinu rezervacije besplatnih ulaznica, pročitajte više ovde.

Nove najave slede uskoro.

Istoričar umetnosti i muzejski savetnik sa dugogodišnjim iskustvom u muzejskoj delatnosti. Diplomirala, magistrirala i doktorirala na Filozofskom  fakultetu u Beogradu, na Katedri za istoriju umetnosti. Doktorske studije završila je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Odseku za muzeologiju kod prof. dr Nenada Radića sa disertacijom „Galerija Matice srpske – slika kulturnog identiteta posredstvom prezentacije umetničkih dela“. 

Na istraživačkom polju bavi se proučavanjem nacionalne umetnosti 20. veka, zaštite i promocije kulturnog nasleđa i muzeologijom. Od 2001.  zaposlena je u Galeriji Matice srpske, a od 2010. godine je na mestu upravnika. Angažovana je na kreiranju programske i izdavačke delatnosti Galerije. Realizovala je brojne izložbe i objavila  nekoliko knjiga, kataloga i tekstova u stručnim časopisima. Učestvovala je u radu stručnih skupova i radionica u zemlji i inostranstvu vezanih za oblast muzejskog menadžmenta, marketinga, edukativnih programa. 

Član je Odeljenja za likovnu umetnost Matice srpske, Upravnog odbora Matice srpske i nacionalnog komiteta ICOM-a (International Committee of Museum) i ICOM SEE. Aktivno učestvuje u radu ICTOP-a (International committee for the training of personel) i Asocijacije evropskih muzeja (EMA). Predsednik je Upravnog odbora Fondacije „Novi Sad  2022 – Evropska prestonica kulture“.