20/11/2022 12:38

R2C predstavlja: Maja Cvetković na CON-u

U okviru konferencijskog dela oba dana CON-a, 17. i 18. decembra u SKCNS Fabrika, biće organizovana predavanja i paneli na temu umrežavanja u kreativnim industrijama.

Reke za lokalne zajednice!

Moderatorka i jedna od panelistkinja CON-a biće i Maja Cvetković, muzičarka (E-Play) i promoterka muzičkih događaja, a drugi panelisti potvrđeni za sada su Andras Berta, direktor marketinga u House of Music i International Ticketing Director Exit Festivala, Holger Jan Schmidt, generalni sekretar evropske festivalske asocijacije „YOUROPE“, Márk Bóna, freelance event menadžer i buker iz Budimpešte, Zoran Vulović Vule, CEO Arsenal festa, Zlatana Pavlović, CEO Lovefest-aVlada Janjić, promoter, izdavač i DJPredrag Ivanović, CEO Odličan hrčak, event menadžer i bukerBranka Glavonjić, urednica i voditeljka Bunta i autorka Bunt rok Festivala, Sara Gigante, menadžerka Charm Music-a za Srbiju i Hrvatsku i voditeljka promocije Charm Music GroupVladica Radević, menadžer u Skymusic-u, buker i promoterPetar Petrović aka Klaus, produkcijski i programski menadžer kluba Diamond na KrkuStefan Rončević Runy, menadžer kluba Tunel i DJ, Ana Veliki, event menadžerka (Barutana, Blender, Central Dance Event)višenagrađivani vajar Ivan GračnerDejan Vučetić Vuča, muzičar i kompozitor (Darkwood Dub, Minilinija)Eva Demeter, direktorka Alexandre Trauner ART/Film FestivalaAldo Stošić, umetnički direktor Noa Beach Club i DJDrago Vukelić, osnivač BSH events, Milan Rakić, jedan od osnivača Festivala srpskog podzemlja i programski urednik (Exit festival, Revolution, Rockmaraton), Dragan Ambrozić, programski menadžer Beogradskog jazz festivalaAndrej Josifovski aka Pijanista, street artist i umetnički direktor Runaway festivala i FondacijeNora Pinter, direktorka partnerstava Sziget festivalaIgor Puljić Pookie, producent i DJ i urbani underground vajar Arpad Slančik.


Ulaz na CON je slobodan.

Nove najave slede uskoro.

Maja Cvetković je rođena 1980. godine u Beogradu. Muzikom je počela da se bavi dosta rano, još u osnovnoj školi. Prvi bend u kome je aktivno učestvovala kao bass gitaristkinja zvao se Mind snare, zatim kasnije ulazi u beogradski alternativni krug punk-a i priključuje se sastavu SOS

Svoj bend E-PLAY osnivala je 1998. godine i tada počinje aktivno da se bavi muzikom kao instrumentalista, vokalni solista, tekstopisac, kompozitor i aranžer. Bend E-play iza sebe ima pet studijskih albuma i nekoliko kompilacija. Sarađivala je i sa velikim brojem muzičara iz Srbije i regiona. Član je Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike Srbije, a 2015. godine dobija i status umetnika. 

Iza sebe ima veliki broj festivalskih i koncertnih nastupa u Srbiji i regionu. Bend E-play puno svira i van Srbiji, a jedan od koncerata koji se posebno izdvaja je koncert ispred Srpskog kulturnog centra u Parizu. Od 2017. godine član je Upravnog odbora Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike Srbije, a od 2021. i  Upravnog odbora Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora PI.

Nakon objavljivanja prvog albuma započinje saradnju sa mnogim bendovima. Komponovala je pesmu Urban” koja je bila reklamna pesma za festival Urban demo fest 2001. Na toj pesmi gostuju: Zvonimr Đukić Đule (Van Gogh) i Dragoslav Ružić (Urgh). Sa bendom Darkwood dub 2000.godine odlazi na turneju po Poljskoj kao zamena njihovog basiste Mikija Ristića. Na drugom albumu benda E-play, saradjuje sa velikim brojem domaćih muzičara: Saša Lokner (Bajaga i Instruktori), Kojot (Eyesburn) i Čvare (Overdrive). Na četvrtom albumu bend E-play saradjuje sa pijanistom Matijom Dedićem i održavaju nekoliko zajedničkih koncerata. Godine 2021. bend je objavio pesmu sa Bajagom pod nazivom Hotel Jugoslavija”.

Muzika sastava E-play je i deo soundtracka za film Munje kao i za film Milorada Milinkovića koji se zove  Potraga za srećkom. Kao dugogodišnji saradnik modne dizajnerke Jelene Vujanović, Maja osmišljava muziku za reviju za LA fashion week, Berlin fashion week kao i za reviju na beogradskom Fashion week-u.

Komponovala je špicu za TV emisiju Bunt koja se emituje na RTS-u. Višegodišnji je član žirija prvog televizijskog festivalskog takmičenja bendova Bunt rok festival na RTS-u. Iza sebe ima veliki broj televizijskih, radio intervjua i novinskih članaka. Tokom pandemije bend E-PLAY je dobio i nagradu za pesmu godine Sloboda” čiji je Maja kompletan autor. Takođe, 2021. godine bend dobija i BUNT RTS nagradu za pesmu Hotel Jugoslavija sa Bajagom. Tokom 2022.godine osvajaju plaketu od sarajevske koncertne agendcije Front za doprinos muzici. Nagradu za doprinos muzici na svoje ime Maja dobija i od Doma kulture Studentski grad.

Pored muzike uspešno se bavi i promocijom muzičkih festivala, individualnih koncerata i muzičkih događaja. Učestvovala je na mnogim muzičkim konferencijama kao moderator i kao govornik. 

DISKOGRAFIJA:

E-PLAY E-play (MCM, 1999)

Soundtrack za film MUNJE (B92, 2000)

E-PLAY Crime (PGP RTS, 2005)

E-PLAY Drago mi je da smo se upoznali (EXIT MUSIC 2009, CINEMA CITY)

E-PLAY Obicni ljudi (Mikser)

E-PLAY Sloboda (Longplay, 2018.)

E-PLAY feat BAJAGA singl “HOTEL JUGOSLAVIJA”  (2021. godina)

 

 Foto: Nebojša Babić