18/11/2022 09:11

R2C predstavlja: Andras Berta na CON-u

U okviru konferencijskog dela oba dana CON-a, 17. i 18. decembra u SKCNS Fabrika, biće organizovana predavanja i paneli na temu umrežavanja u kreativnim industrijama.

Reke za lokalne zajednice!

Na jednom od panela CON-a učestvovaće i Andras Berta, direktor marketinga u House of Music i International Ticketing Director Exit Festivala, a drugi panelisti potvrđeni za sada su Holger Jan Schmidt, generalni sekretar evropske festivalske asocijacije „YOUROPE“, Márk Bóna, freelance event menadžer i buker iz Budimpešte, Zoran Vulović Vule, CEO Arsenal festaZlatana Pavlović, CEO Lovefest-a, Maja Cvetković, muzičarka (E-Play) i promoterka muzičkih događajaVlada Janjić, promoter, izdavač i DJPredrag Ivanović, CEO Odličan hrčak, event menadžer i buker, Branka Glavonjić, urednica i voditeljka Bunta i autorka Bunt rok Festivala, Sara Gigante, menadžerka Charm Music-a za Srbiju i Hrvatsku i voditeljka promocije Charm Music GroupVladica Radević, menadžer u Skymusic-u, buker i promoterPetar Petrović aka Klaus, produkcijski i programski menadžer kluba Diamond na Krku, Stefan Rončević Runy, menadžer kluba Tunel i DJ, Ana Veliki, event menadžerka (Barutana, Blender, Central Dance Event)višenagrađivani vajar Ivan GračnerDejan Vučetić Vuča, muzičar i kompozitor (Darkwood Dub, Minilinija)Eva Demeter, direktorka Alexandre Trauner ART/Film FestivalaAldo Stošić, umetnički direktor Noa Beach Club i DJDrago Vukelić, osnivač BSH events, Milan Rakić, jedan od osnivača Festivala srpskog podzemlja i programski urednik (Exit festival, Revolution, Rockmaraton), Dragan Ambrozić, programski menadžer Beogradskog jazz festivalaAndrej Josifovski aka Pijanista, street artist i umetnički direktor Runaway festivala i FondacijeNora Pinter, direktorka partnerstava Sziget festivalaIgor Puljić Pookie, producent i DJ i urbani underground vajar Arpad Slančik.

Prvi potvrđeni koncerti za CON su: Tapan, Lucy Dreamin' i Artan Lili 17. decembra i Bolesna štenadTudósok i KOIKOI 18. decembra.

Ulaz na CON je slobodan.

Nove najave slede uskoro.

Andras Berta je uključen u međunarodnu muzičku industriju skoro 20 godina. Godine 2005. bio je koosnivač, a 2007. postao je direktor programa za razvoj muzike Ministarstva kulture Mađarske. Između 2005. i 2007. takođe je bio koordinator programa Music Export Hungary. Kasnije je radio u agenciju za booking i menadžment Budapestrocknroll, a bio je i CEO Zene360
Između 2010. i 2018. bio je na poziciji direktora za međunarodne odnose (zadužen za marketing i prodaju ulaznica) na Sziget festivalu. Godine 2016. bio je koosnivač European Marketing and Communication Group u okviru European Festival Association, na čijem čelu je bio do 2021. godine. 


U 2019. pridružio se RFM Somnii festivalu u Portugalu, kao šef međunarodne strategije, a iste godine osniva sopstvenu PR agenciju Ceendicate. Godine 2020. pridružio se nagrađivanom EXIT festivalu, kao direktor međunarodnog marketinga, sada zadužen za prodaju karata u inostranstvu i kao konsultant za marketing. 
Pored festivalskog rada, 2022. se pridružio i koncertno-obrazovnom centru u Budimpešti, House of Music Hungary, kao direktor marketinga.