25/12/2009 14:44

Promene u organizaciji festivala Cinema City

Festival Cinema City, koji će se održati od 5. do 12. juna 2010. godine, predstaviće značajne promene i novitete na festivalu.

Organizaciju Cinema City festivala od 2010. godine vodi Udruženje građana „Cinema City”. Organizaciona struktura biće predstavljena kroz upravni odbor i savet festivala, kao i brojni tim saradnika i prijatelja koji tokom cele godine rade na razvoju, unapređenju i organizaciji festivala.

Festival Cinema City baziran je na konceptu grada festivala, koji je promovisan na Filmskom Festivalu Srbije 2007. na čijim temeljima i nastaje. Sa značajnim izmenama u programskom konceptu, organizaciju festivala je 2008. godine preuzelo Udruženje Exit.

Tokom 2008. i 2009. godine Cinema City se razvio u internacionalni filmski festival koji svojim obimom, filmskim programom i uglednim gostima iz zemlje i sveta predstavlja značajan kulturni i filmski događaj za Srbiju i region.

Ove godine Cinema City se organizaciono izdvaja kao Udruženje građana, u čijem sastavu će raditi tim koji je stekao značajna iskustva u organizaciji prethodnih festivala, i koji okuplja veliki broj umetnika i filmskih profesionalaca iz zemlje i inostranstva.