09/12/2010 11:40

Pročitajte pobedničku filmsku recenziju Slobodne Zone

Pavel, Sergej i ledena oaza Arktika, Milan Zaviša

Nagrada Festivala Slobodna Zona za najbolju filmsku recenziju biće dodeljena Milanu Zaviši za recenziju filma Alekseja Popogrebskog "Kako sam proveo prošlo leto", saopšteno je iz Slobodne zone. Žiri u sastavu: Vladan Petković (filmski kritičar, predsednik žirija), Vesna Perić (filmska kritičarka) i Dina Todorović (prošlogodišnja pobednica konkursa Slobodne zone) je od tridesetak pristiglih radova izabrao Zavišin za najbolji.


“Autor je na veoma jasan i precizan način opisao nimalo jednostavan film Alekseja Popogrebskog pri čemu je pokazao ozbiljno poznavanje filmskog zanata i umetnosti. Pozivajući se i na druge kinematografske i pozorišne reference, svoj afirmativan stav o filmu nije opteretio nikakvim ličnim impresijama već objektivnim argumentima, te ovaj rad ne predstavlja panegirik već analizu”, stoji u saopštenju Festivala. Dodela nagrada će se održati sutra, 10. decembra, u Kulturnom centru Rex u Beogradu.

Zaviša je, na veliko zadovoljstvo organizatora festivala Cinema City, bio jedan od studenata-učesnika ovogodišnjeg projekta „Cinema City te vodi na Sarajevo Film Festival“. Pobedničku recenziju autora Milana Zaviše možete pročitati ovde.