06/06/2016 11:35

Prikazan na Kanskom festivalu "Sedmica i jedan dan" u selekciji 360°

Topla i nežno duhovita drama o suočavanju sa stvarnošću

Prikazan na Kanskom festivalu, film "Sedmica i jedan dan" je topla i nežno duhovita drama koja prikazuje ljudske pokušaje i nadljudske napore da se u životu nađe smisao čak i nakon prelomnih događaja koji su ga zauvek izmenili i obeležili.

Kada se završi sedmica žalosti za pokojnim sinom, supruga će pokušati da vrati muža u rutinu svakodnevnog života. Međutim, umesto toga, Ajal počinje da se druži sa znatno mlađim komšijom, i da otkriva da u životu ima još stvari zbog kojih vredi živeti..."Nakon ritualne sedmodnevne žalosti za sinom jedincem, otac odlazi u njegovu bolničku sobu po šareno ćebence, ali tamo pronalazi samo pokojnikovo sledovanje medicinske marihuane. Radoznao da proba laku drogu on zapravo iskonski želi da istupi iz turobne stvarnosti opustelog doma. Ipak, taj jedan dan protiče sasvim neplanirano i čudno" - reči su selektora Protić koje nas upoznaju sa ovom sjajnom dramom programa 360°.
Režiju filma potpisuje Asef Polonski, koji je diplomirao na Američkom filmskom institutu - AFI. Njegov diplomski film, "Samnang", je nominovan za nagradu Akademije 2013. godine. Njegovi kratkometražni filmovi su prikazani na festivalima širom sveta. "Sedmica i jedan dan" je njegov prvi igrani film.


Ne propustite sjajna ostvarenja selekcije 360°!
#CinemaCity2016 @ kreativna četvrt.
Vidimo se.