03/12/2010 10:32

Pretpremijera filma „Letopisi Narnije: Putovanje Namernika Zore 3D“

Film "Letopisi Narnije: Putovanje Namernika Zore 3D" (The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader) možete pretpremijerno pogledati u bioskopima Tuckwood, Roda i Dom sindikata 4. i 5. decembra u Beogradu. U svakom bioskopu će se prikazati po jedna projekcija filma dnevno tokom ovog vikenda.

Ovoga puta, Edmond i Lusi se zajedno sa njihovim dosadnim rođakom Justasom, nalaze zarobljeni u slici, na fantastičnom brodu Narnije i na putu ka samoj ivici sveta. Sa svojim prijateljem plave krvi, princom Kaspijanom i mišem ratnikom Ripičipom, ponovo ujedinjuju vojsku. Odlaze u misterioznu misiju na Usamljena Ostrva i još dalje. Na ovom začaranom putovanju, gde će im se srce i duh naći na iskušenju, trio će se suočiti sa čarobnim Daflpadsom, zlim trgovcem robljem, zmajevima i začaranim sirenama. Namernik Zore će ih odvesti na putovanje u Aslanovu zemlju koje za njih ima sudbinsku važnost i preobražaj i samo tako će spasiti Narniju kao i sva očaravajuća stvorenja koja u njoj žive, od sudbine koja im preti.

Film, zasnovan na bestseler serijalu autora Luisa (C.S.Lewis), režirao je Majkl Epted, dok glavne uloge tumače Džorži Henli (Georgie Henley), Skendar Kejns (Skandar Keynes), Ben Barns (Ben Barnes), Vil Polter (Will Poulter). Svetska premijera filma održala se 30. novembra u Londonu, na kojoj su svojim prisustvom, pored reditelja i glumaca, svečanoj atmosferi doprineli kraljica Elizabeta i vojvoda od Edinburga.

Film ‘’Letopisi Narnije: Putovanje Namernika Zore 3D’’ će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru od 09. decembra.