24/05/2013 10:11

Preporučujemo: Fresh Danube Films radionica na festivalu Cinema City

Pozivamo studente filma i mlade filmske profesionalce da se prijave na konkurs za radionicu u okviru projekta Fresh Danube Films. Budući filmski profesionalci na konkurs mogu da se prijave slanjem svoje biografije i motivacionog pisma na imejl adresu: [email protected] sa naznakom “Za Fresh Danube Films radionice”.

Dvadeset odabranih studenata i mladih filmskih profesionalaca imaće priliku da učestvuje u Fresh Danube Films radionicama, u okviru kojih će pohađati masterklasove koje će voditi iskusni filmski profesionalci. Odabrani studenti imaće priliku da razmenjuju iskustva, usvajaju nova teorijska i praktična znanja, upoznaju se i druže sa gostima festivala Cinema City.

Studenti i mladi filmski profesionalci odabrani za učešće na pomenutim radionicama biće predstavljeni i u okviru promotivne web platforme projekta Fresh Danube Films, čiji će cilj biti umrežavanje kreativnih energija i promocija mladih autora, filmskih festivala i institucija u zemljama Dunavskog sliva. Projekat Fresh Danube Films realizuje se u saradnji Cinema Cityja sa partnerima Crossing Europe Film Festival iz Linca (Austrija), DORF iz Vinkovaca (Hrvatska) i festivalom Slobodna zona iz Beograda, a podržan je od strane Evropske kulturne fondacije (European Cultural Foundation).

Festival Cinema City ove godine održaće se u periodu od 26. avgusta do 1. septembra, predstavljajući odličan filmski program. Posetioci festivala moći će da uživaju u najnovijim ostvarenjima domaće kinematografije, izboru svetske festivalske filmske scene, nekima od najboljih ostvarenja mladih autora, kao i revijalnom i muzičkom program festivala.