11/06/2010 07:27

Premijere Nacionalne klase oduševljavaju publiku

Sinoć je vrlo uspešno protekla još jedna premijera selekcije Nacionalna klasa. Pred prepunom salom u Srpskom narodnom pozorištu prikazan je film „Žena sa slomljenim nosem“ reditelja Srđana Koljevića. O uspehu filma govori reakcija publike koju smo zabeležili po završetku projekcije. U svečanoj atmosferi, aplauzom i ovacijama pozdravljena je ekipa filma. Nakon toga, u razgovoru sa posetiocima, saznali smo da posebnu čar premijera i filmova Nacionalne klase čini upravo poklanjanje ekipe publici, mogućnost da se na sceni vide omiljeni domaći glumci, i da se njihov rad i talenat nagradi velikim aplauzom, kakav se sinoć čuo u Srpskom narodnom pozorištu.

Izdvojićemo neke od komentara koje smo zabeležili sinoć, po završetku projekcije, kao najbolju preporuku onima koji „Ženu sa slomljnim nosem“ mogu pogledati danas, u repriznom terminu, od 18h. Prenosimo vam delić sinoćnje atmosfere citatima posetilaca: „Film je fenomenalan! Zaista savršena glumačka postava. Tako je prijalo videti ih, i pozdraviti na sceni. Sve čestitke glumcima!“, „Glogovac neprevaziđen, sjajan!“, „Svi koji nisu pogledali film, sutra obavezno!“, „Pored Bese, ovo mi je omiljeni, Manojlović i Glogovac su mi stvarno izvanredni!“...

Danas nas očekuju još dve premijere Nacionalne klase, film Predraga Velinovića pod nazivom „Motel Nana“, koji će biti prikazan u SNP-u, sa početkom u 20:30h, i kontroverzni "Srpski film" reditelja Srđana Spasojevića. Velinovićevo melanholično putovanje kroz svakodnevnicu u posleratnoj Bosni otkriva ljubavnu i socijalnu dramu dvoje ljudi, ali i poseban humor i duh ovog podneblja. Junake ovog filma igraju Dragan Mićanović, Nikolina Đorđević, Zijah Sokolović, Nikola Pejaković, Mladen Nelević, Ljubivoje Tadić i Dragana Nenadić."Srpski film" će biti prikazan u pet minuta do ponoći. Glumačku ekipu filma, koji sadrži izuzetno brutalne i eksplicitne scene i stoga nije preporučljiv mlađima kao i osobama osetljivim na takve sadržaje, čine poznata imena: Srđan Todorović, Sergej Trifunović, Jelena Gavrilović, Katarina Žutić, Slobodan Beštić, Ana Sakić, Lena Bogdanović i Lidija Pletl.