12/06/2010 11:27

Premijera „Srpskog filma“ i reprizne projekcije

U petnaest minuta posle ponoći sledi repriza dugoočekivanog ostvarenja Srđana Spasojevića pod nazivom „Srpski film“. Termin za dodatnu projekciju je u noći između subote, 12.06, na nedelju, 13.06, sa početkom u 2:30h, takođe u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni Pera Dobrinović. Sinoćnja premijera kontroverznog ostvarenja je prošla izuzetno posećeno, mnogi su tražili ulaznicu više, a da će i naredne dve, reprizne projekcije biti uspešne svedoči činjenica da su ulaznice za naknadne termine rasprodate već nekoliko dana unapred.


Ukoliko želite da čujete mišljenje stručne kritike o filmu, saznali smo da se danas, u Omladinskom centru CK13, sa početkom u 17h, održava tribina o „Srpskom filmu“. Na tribini učestvuju: Dejan Ognjanović, filmski kritičar, autor knjiga “Faustovski ekran”, “U brdima, horori”, Goran Gocić, filmski kritičar i publicista, autor knjiga “Andy Warhol: strategije pop-a,” “Kult margine: Emir Kusturica”, “Bolest kao stil na filmu”, Aca Radivojević, filmski kritičar i scenarista filma “Srpski film”, Dragan Jovanović, urednik časopisa Pop Kult, dr Ivana Kronja, filmolog. Moderatorka tribine je Jelena Anđelovski, feministička aktivistkinja, Omladinski centar CK13.

Pozivamo posetioce festivala da svoje komentare o ovom, i drugim filmovima koje su pogledali, postavljaju na Cinema City Fan stranicu na Facebooku.