05/06/2014 11:00

Predstavljamo selekciju Fresh Danube Films

Deset filmova u selekciji Fresh Danube Films predstaviće odlična ostvarenja i vrlo talentovane autore dunavskog regiona. Selekcija je posvećena najboljim prvim i drugim filmovima autora pomenutog regiona.

Ne propustite priliku da pogledate mađarsko ostvarenje "Besplatan ulaz" Ivone Kerekđarto u kom upoznajemo dve tinejdžerke, koje kroz svoja iskustva upoznaju dobre i loše strane slobode, ali i snagu i značaj prijateljstva. U okviru Fresh Danube Films programa biće prikazano ostvarenje "Gotovo savršen život" nagrađivanog bugarskog dokumentariste, Svetislava Draganova, koje govori o trojici braće koji nemaju ništa zajedničko osim prezimena
.


Odgovor na pitanje da li institucija poput "rehabilitacionog kampa" za ljubavne parove može da leči slomljena srca pronaći ćemo u filmu "Popraviti ljubav" koji potpisuje Iulia Rugina. O ljubavi, ali na sasvim svoj način, govori i film "Čudo", višestruko nagrađivano ostvarenje čiju režiju potpisuje Juraj Lehotski. Upoznaćemo petnaestogodišnju Eli koja žudi za ljubavlju, ali joj nije dozvoljeno da voli.

Pogledajte šta će se desiti kad se dva, potpuno različita brata zaintresuju za istu ženu u inteligentnoj, nagrađivanoj komediji "Visoki učinak", dok će originalna tragikomedija "Oh, Boy!" Jana Olea Gerstera predstaviti samoironičan portret mladog čoveka koji odlučuje da se ispiše sa univerziteta i potom, u neobičnom zapletu, završava lutajući ulicama Berlina.


Fresh Danube Films donosi nam i novo ostvarenje mladog i talentovanog Nevia Marasovića, koji je publici festivala Cinema City poznat po filmu "The Show Must Go On", prikazanom na festivalu 2011. Proverite zašto je drugi dugometražni film Marasovića, "Vis-A-Vis", višestruko nagrađivan na filmskim festivalima od Pule do Los Anđelesa!


Takođe, ne propustite eksplozivno ostvarenje "Plišani teroristi", koje govori o tankoj liniji između odbrane i napada, hrabrosti i slučaju, fantazije i realnosti.

Selekcija Fresh Danube Films predstaviće i odličan film-portret filmskog autora Karpa Godine, koji je sedamdesetih napravio neobičan film putujući ravnicama Vojvodine sa kamerom u ruci. Film "Karpoputnik" nastao je u režiji Matjaža Ivanišina.

Predstavnik iz Srbije u okviru selekcije Fresh Danube Film jeste ostvarenje "Neposlušni" rediteljke Mine Đukić. Nakon uspeha ovog autentičnog ostvarenja na najznačajnijim svetskim festivalima nezavisnog filma ostvarenog početkom ove godine, i domaća publika će imati priliku da pogleda "Neposlušne" na festivalu Cinema City.