26/05/2022 14:34

Pozorišni program na festivalu „Vila”

Pozorišnu predstavu „Prah”, sa Natašom Ninković i Zoranom Cvijanovićem u glavnim ulogama, moći ćemo da pogledamo u okviru porodičnog festivala „Vila”, 5. juna u 21 čas u Vrdniku, na Fruškoj gori.


Osim ove drame pozorišni program festivala „Vila” nam 4. i 5. juna u bajkovitom ambijentu Fruške Gore donosi dečju predstavu, mjuzikl i plesnu predstavu.

Mjuzikl „Teorija relativiteta” u izvođenju plesne grupe Viva Dance Academy biće odigran 4. juna u 16.30 časova. U mjuziklu nas očekuje pravo uživanje, jer ćemo uz prelepe kostime i atraktivne koreografije imati prilike da na sceni vidimo više od 40 mladih plesača studiјa Viva Dance Academy, ali i njihove specijalne goste plesače i i plesačice i pevače i pevačice iz Novog Sada.

Predstava za decu „Čuvari Zmajevog blaga” će biti odigrana 4. juna u 18 časova. Odgovara uzrastu od šest do 11 godina, ali će uz podršku roditelja u njoj sigurno uživati i mlađa deca. Zmaj deci velikodušno deli svoje blago, ali, da bi ga sačuvala, deca treba da znaju odgovore na brojna pitanja.

Plesna predstava „Udade se Živka Sirinićka” biće održana  4. juna u 21 čas. Predstava je osmišljena da kroz scenario u okviru kojeg se kombinuju tradicionalni plesovi, savremeni pokret, scenske borbe, pesma i dramatizacija, uz aranžiranu, komponovanu muziku prikaže položaj žene na početku dvadesetog veka i priču o neserećnoj ljubavi, koja je opevana u tradicionalnoj pesmi „Udade se Živka Sirinićka“. Predstava je posvećena ženama, heroinama patrijahalnog vremena.

Tragikomedija „Prah” urađena je po drami Đerđa Špira, jednog od najpoznatijih savremenih mađarskih pisaca u adaptaciji i režiji Veljka Mićunovića. Ova drama govori o porodici koja živi na rubu siromaštva. Poznati glumački tandem Nataša Ninković i Zoran Cvijanović prikazaće sredovečni bračni par koji živi skromno, sve do trenutka kada suprug dobija premiju na lutriji – preko dva miliona.

Neke od najznačajnijih evropskih heroina umetnosti okupiće se na muzičkoj bini festivala „Vila”.

Gotik vila Tarja Turunen, vile klasične muzike – violinistkinje Simon Lamsma i violistkinja Tabea Cimerman, četiri vile koje čine bend Warpaint, ali i regionalne vile Natali Dizdar i Kaliopi, zatim vila jugoslovenskog glumišta Anica Dobra i mnoge druge biće deo jedinstvenog iskustva koje će ponuditi ovaj festival u magičnom ambijentu kroz različite sadržaje – predstave, koncerte, plesne performanse, poeziju, film, gastrokulturu, rok kamp za devojčice, kao i programe za najmlađe.

Ovaj festival deo je programskog luka „Heroine“ Evropske prestonice kulture koji od 18. maja do 12. juna kroz izložbe, predstave, debate, književnost, poeziju i muziku, predstavlja žensko stvaralaštvo.

Više informacija pročitajte na našem vebsajtu i na novisad2022.rs.