26/06/2015 12:54

Pozivamo vas na druženje sa autorima i na Mini film radionice u festivalskom centru

Novi festivalski sadržaj koji predstavlja prostor za konferencije za medije, razgovore sa autorima filmova, međusobno druženje autora i prezentacije značajnih inicijativa u domaćoj kinematografiji biće smešten u hladovini Limanskog parka u festivalskom centru. Svakog popodneva festivalski centar biće otvoren za goste festivala, studente, pa i slučajne prolaznike koji bi želeli da čuju nešto više o filmovima koje su gledali, postave pitanja u vezi istih ili pozdrave njihove autore.

Svakog dana festivala u Limanskom parku u okviru festivalskog centra posetioce i medije očekuju od 17:00h do 20:00h razgovori i radionice. U četvrtak, 2. jula od 17:00h uzbudljiv Fine Cut razgovor sa montažerom Danom Bunescu i 3. jula u isto vreme UP TO 10.000 BUCKS razgovor sa producentom John Keville-om. Očekuje nas i uzbudljiva radionica Filmske kritike sa Dubravkom Lakić u utorak, 30. juna u 17:00h. Susreti gostiju festivala i prezentacije inicijativa domaće kinematografije održavaće se u okviru svakodnevnih Warm up-ova od 18:30h. Predstaviće se: Filmski Front, Filmkultura, Bašta Fest, Next to Cinema (Centar E8) i Novi bioskop zvezda.

Svakog dana od 18h publika, mediji i gosti festivala imaju priliku i da se druže sa autorima i čuju nešto više o filmovima koje su gledali: Panama, Enklava, Žigosana, Lekcija, Up to 10.000 Bucks, Ničije dete, Isceljenje, Limbo, Autoportret poslušne kćeri, Mali Budo, Goli, Ulični svirači, Off, spomenik Majklu Džeksonu, Otvoreni kavez. Ovo je ujedno prilika za medije za intervjue sa autorima (Q&A i mediji).

U okviru festivalskog centra biće održana i Mini film - filmska radionica za decu i mlade, besplatan edukativni program za decu i mlade, namenjen uzrastu od 7 do 14 godina, koji za cilj ima popularizaciju filmske umetnosti kod najmlađe publike. Cilj Mini filma je da kod dece probudi kreativnost i radoznalost, a pre svega da stvori preduslov za kritički odnos prema audiovizuelnom sadržaju koji se konzumira. Rezultat radionica su kratki animirani ili igrani filmovi čiji su autori deca učesnici, a koji će biti prikazani na zatvaranju festivala. Instruktori su mladi filmski stvaraoci, autori i profesionalci koji su se okupili oko potrebe da urade šta je u njihovoj moći u smeru zbližavanja kinematografije sa budućom publikom, a iza instruktora stoji već preko 350 sati rada sa učesnicima u 2014. godini.