07/06/2016 13:31

Poziv učenicima srednjih škola iz Novog Sada: Budite deo Cinema City žirija

Cinema City, koji se održava od 25. juna do 2. jula ove godine u Kineskoj četvrti i Limanskom parku, poziva učenike srednjih stručnih škola i gimnazija iz Novog Sada da učestvuju u Žiriju mladih koji će dodeliti Nagradu mladih za, prema njihovom mišljenju, najbolji film u jednoj od festivalskih selekcija.

Pozivamo sve zainteresovane da se do 18. juna prijave, popunjavajući formular koji mogu pronaći na cinemacity.org, a koji se nalazi OVDE.

U okviru formulara molimo učenike da popune osnovne podatke o sebi, kao i da unesu svoju recenziju, kritički osvrt na jedan domaći ili strani, dugometražni igrani ili dokumentarni film.

Želimo da napomenemo da kritika ne treba da bude duža od pola strane A4 formata, kao i da se sadržaj prikaza ne sastoji od prepričavanja radnje već ličnog mišljenje i argumentovanog vrednosnog suda.

Programski tim festivala će na osnovu pristiglih prijava odabrati mlade koji će od 25. juna do 2. jula pratiti projekcije filmova i potom odabrati film kome će predsednik žirija dodeliti nagradu na svečanom zatvaranju festivala.

Družimo se na #CinemaCity2016!