18/05/2015 12:01

Poziv učenicima srednjih škola iz Novog Sada: Budite deo Cinema City žirija

Cinema City, koji se održava od 29. juna do 5. jula ove godine u Kineskoj četvrti i Limanskom parku, poziva učenike srednjih stručnih škola i gimnazija iz Novog Sada da učestvuju u Žiriju mladih koji će dodeliti Nagradu mladih za, prema njihovom mišljenju, najbolji film iz selekcije domaćih ostvarenja, Nacionalna klasa.

Pozivamo sve zainteresovane da se do 31. maja prijave, popunjavajući formular koji se nalazi OVDE.


U okviru formulara molimo učenike da popune osnovne podatke o sebi, kao i da unesu svoju recenziju, kritički osvrt na jedan domaći ili strani, dugometražni igrani ili dokumentarni film. Želimo da napomenemo da kritika ne treba da bude duža od pola strane A4 formata, kao i da se sadržaj prikaza ne sastoji od prepričavanja radnje već ličnog mišljenje i argumentovanog vrednosnog suda.



Programski tim festivala će na osnovu pristiglih prijava odabrati devetoro mladih koji će od 29 juna do 5. maja pratiti projekcije filmova iz selekcije Nacionalna klasa i potom odabrati film kome će predsednik žirija dodeliti nagradu na svečanom zatvaranju festivala.

Dragi srednjoškolci, pozivamo vas da budete naš Žiri mladih, i unapred se radujemo lepom, kreativnom Cinema City druženju! Prijavite se, čekamo vas!