28/06/2014 10:00

Poslednji dan festivala Cinema City 2014 - pogledajte!

Posetioci festivala Cinema City biće u prilici da pogledaju višestruko nagrađeno ostvarenje "Loša kosa" Marijane Rondon u okviru selekcije 360°, kao film zatvaranja ovogodišnjeg Cinema City festivala. Na festivalu u Solunu "Loša kosa" je osvojio „Bronzanog Aleksandra” za originalnost i inovaciju, kao i nagradu žirija kritike Fipresci, na festivalu Mar del Plata nagradu za najbolju režiju, a na Havana filmskom festivalu priznanje za najbolji film. Ostvarenje "Loša kosa" biće prikazano nakon ceremonije zatvaranja u 20h u bioskopu Arena Cineplex sala 5, dok će u 22:45h biti pravo vreme za "The Stone Roses: Isklesani od kamena".


U sali tri bioskopa Arena pogledajte u 15:15h eksperimentalni film Fresh Danube Films selekcije - "Karpoputnik", u 18h sledi odlično nemačko ostvarenje "Oh Boy". "Čudna mala mačka" sledi u 20:15h - stavljajući apsurdnosti dnevnog života na videlo, film prikuplja naizgled neprimetne detalje jednog dana stvarajući uzbudljivu koreografiju svakodnevnog života. U 22:45h pogledajte spektakularno ostvarenje "Pina 3D", o legendarnoj umetnici i koreografkinji Pini Bauš.


Originalno "Krvavo leto" Onura Tukela možete pogledati u 21h u sali jedan bioskopa Arene Cineplex. 

U kino sali MSUV pogledajte film "Van utabanog puta" Planet Rock selekcije, koji govori o muzičkom fenomenu Buraka Som Sistema, i to sa početkom u 14h. Film selekcije Beldocs@Cinema City "Kad ti tata kupi slona" možete pogledati u 16h. Na istoj lokaciji u 18:30h sledi dokumentarno ostvarenje izuzetno snažne poruke pod nazivom "Životi vredni življenja". Period od 21h do 23h posvećen je selekciji Cinema City Shortsdok u 23h sledi repriza fenomenalnog muzičkog dokumentarca "Muse - uživo sa Olimpijskog stadiona u Rimu" selekcije Planet Rock.


Na omiljenoj festivalskoj lokaciji - Amstel open air - pogledajte film o jednoj od najznačajnijih domaćih rok zvezda - Milanu Muminu, pod nazivom "Love Hunter: Priče iz njujorškog taksija", nakon čega sledi dugoočekivani koncert benda Love Hunters!

Drugi bioskop na otvorenom, Nestea open air u Muzeju Vojvodine, na repertoaru od 21h donosi dokumentarni film "Album 61", dok u 23h sledi reprizna projekcija filma "Fudbalski trener Zoran i afrički tigrovi".


I poslednji dan festivala, svi posetioci koji nisu imali prilike da pogledaju "filmsku postavku" kratkog metra u galeriji MSUV - moći će da pogledaju šest odličnih ostvarenja selekcije Cinema City Shorts.

Želimo Vam odličan provod i sedmog dana festivala Cinema City!