Posledice

Consequences

Žanr: drama
Zemlja porekla: Slovenija, Austrija
Godina proizvodnje: 2018
Trajanje: 95 min.

Režija: Darko Štante
Scenario: Darko Štante

Glavne uloge: Matej Zemljič, Timon Šturbej, Gašper Markun, Lovro Zafred, Rosana Hribar, Dejan Spasić, Blaž Setnikar, Iztok Drabik Jug i Lea Cok

Programska selekcija: Filmski program

Projekcije na festivalu Cinema City:
subota, 26. okt 2019. @ 19:10 - Svilara cinema 2
nedelja, 27. okt 2019. @ 23:10 - Svilara cinema 1

Iz Slovenije nam u Novi Sad na festival Cinema Now stižu Posledice, drama Darka Štantea koja je na festivalima već ‘pokupila’ osam nagrada i osam nominacija.

Osamnaestogodišnji Andrej je smešten u popravni dom gde upoznaje Željka, neformalnog vođu mladih zatvorenika. Kada otkrije Andrejevu tajnu Željko počinje da ga iskorišćava, a Andrejeva odgovornost i moralni integritet su stavljeni na test. On mora da odabere, sa jedne strane mu se nudi Željko i njegov neodgovorni životni stil, a sa druge da ostane veran sebi.


„S obzirom da sam radio kao učitelj u popravnom domu osećao sam kao prirodnu stvar da svoja iskustva pretočim u film“, kaže Darko Štante.

Film na sirov, direktan i naturalistički način priča ovu priču, reditelj je prvo planirao da napravi dokumentarac, pa je do kraja i ostao veran toj estetici.

Režiju i scenario za Posledice potpisuje Darko Štante, a uloge tumače Matej Zemljič, Timon Šturbej, Gašper Markun, Lovro Zafred, Rosana Hribar, Dejan Spasić, Blaž Setnikar, Iztok Drabik Jug i Lea Cok. Poducenti su Jerca Jerič i Andraž Jerič. Kliknite Zavvi za pregled detalja


Ulaz na Cinema Now se neće naplaćivati, a za projekcije filmova može se rezervisati mesto unapred preko Gigstix.com, kao i u Svilari i Kožari pred projekcije ukoliko ostane mesta, a sve kako bi se izbegle gužve i nervoza na ulazu. Sve informacije o rezervacijama pronađite na ovom linku - https://www.cinemacity.org/rezervacije.2321.htm.