18/06/2015 13:10

"Pobesneli Maks" na velikom platnu Amstel Open Aira

U okviru selekcije Respect to First Films ne propustite priliku da na velikom platnu bioskopa na otvorenom - Amstel Open Air Cinema - u subotu, 4. jula, sa početkom u 23:00, pogledate "Pobesnelog Maksa", debitantsko ostvarenje Džordža Milera iz 1979, koji predstavlja viziju apokaliptične budućnosti smeštene u bespuća Australije.



Potpuno socijalno propadanje je centralna tema u ovom spektakularnom niskobudžetnom roud muviju o bandama koje vladaju putevima, gde policija čini sve da uspostavi zakon a bande da se suprotstave sistemu. Maks, suprug, otac i policajac, postaje sudija, porotnik i dželat, nakon što su njegovi najbliži ubijeni. Kroz film postajemo svedoci poslednjih dana normalnog stanja čoveka koji je imao za šta da živi, i njegovog pada u ponor ludila. "Pobesneli Maks" postaje antiheroj na putu ka osveti i zaboravu.




Ovde pogledajte sve filmove selekcije Respect to First Films.

Ove godine se družimo na potpuno novoj lokaciji, gde će Cinema City ponuditi jedinstveno festivalsko iskustvo. Stoga, informišite se i o ulaznicama i satnici, festival se bliži!

#CinemaCity2015