23/02/2011 11:55

Pinokio u produkciji Giljerma del Tora

Prošlo je više od dve godine kada je poznati reditelj i producent Giljermo del Toro (Guillermo del Toro) prvi puta najavio stop-motion adaptaciju klasika „Avanture Pinokija“ (The Adventures of Pinocchio) Karla Kolodija (Carlo Collodi) iz 1883. Datum snimanja je nešto izvesniji nakon Del Torove objave da će rad na mračnoj i neobičnoj verziji Pinokija početi do kraja godine. Del Torova inspiracija Kolodijevim remek-delom potiče od ilustrovane knjige Grisa Grimlija (Gris Grimley). Animirani film biće snimljen u 3D tehnologiji, režija je poverena Grisu Grimliju i Marku Gustafsonu (Mark Gustafson), a za scenario je zadužen Metju Robins (Matthew Robbins).


Prvi dugometražni film o Pinokiju snimio je Volt Dizni, 1940. Film je osvojio dva Oskara, uključujući i Oskara za najbolju originalnu pesmu „When You Wish upon a Star“.

Filmski časopis Empajer (Empire Magazine) objavio je da će muziku za film o Pinokiju napisati Nik Kejv (Nik Cave) kao i da će ostvarenje stići u bioskope najkasnije za tri godine. Del Toro radi na još jednom velikom projektu, zajedno sa Džejmsom Kameronom (James Cameron), u pitanju je 3D adaptacija horor novele “At the Mountains of Madness” čuvenog Lavkrafta (H. P. Lovecraft).